Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědky brutálního napadení

Krajští kriminalisté pracují na objasnění případu brutálního napadení a pokusu znásilnění pětapadesátileté ženy. 

O půlnoci z neděle na pondělí byla brutálním způsobem napadena pětapadesátiletá žena, která procházela parkem Podviní v Praze 9 Vysočany. Žena se vracela domů a šla ze zastávky Vysočanská, kde vystoupila ve 23.48 hodin z autobusu. Když procházela zmiňovaným parkem, tak na ni nečekaně zezadu zaútočil neznámý muž a začal ji bít pěstmi do hlavy a do horní části těla. Pak poškozenou odvlekl do křoví a tam jí svlékl kalhoty i spodní prádlo. Následně z místa odešel a ke znásilnění nedošlo.

Těžce zraněná žena skončila v péči rychlé záchranné služby a s velmi vážnými zraněními hlavy musela být hospitalizovaná v nemocnici.   

V souvislosti s tímto případem žádáme případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v okolí parku Podviní, aby se ozvali na linku 158. Stejně tak ať se ozvou ženy, které byly v minulosti podobným způsobem také napadeny a zatím to neohlásily.

Popis útočníka: Muž byl ve věku okolo 30 let, vysoký 170 až 175 cm a měl hubenou postavu. Při přepadení nemluvil, pouze si něco mumlal a působil jako primitiv. Mohlo by se jednat o cizince. Když odcházel z místa činu, tak byl s velkou pravděpodobností potřísněn krví.

Případ je prošetřován pro trestné činy znásilnění a těžkou ujmu na zdraví, za což pachateli hrozí až dvanáct let odnětí svobody. 

por. Bc. Jan Daněk – 25. 7. 2018

vytisknout  e-mailem