Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme důležitého svědka

Případ opakovaných výhrůžek smrtí prošetřují kriminalisté z jedničky. Ti prosí o pomoc při pátrání po svědkovi. 

Kriminalisté devátého oddělení prvního policejního obvodu prošetřují případ, který kvalifikují jako podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu dle § 326 odstavec 1 písmeno b Trestního zákoníku. Za tento delikt hrozí pachateli, v případě jeho vypátrání a odsouzení, trest odnětí svobody až na tři roky.

Meritem případu jsou dopisy, které neznámá osoba zaslala, hned v pěti případech, na různé státní instituce. Obsahem těchto pěti dopisů byly vždy výhrůžky smrtí konkrétním osobám, zaměstnancům těchto institucí. Dopisy na jednotlivé instituce přicházely v rozmezí přibližně jednoho měsíce, tedy od koce roku 2017 do současnosti.

Prošetřování popsaného případu přivedlo kriminalisty až do kraje Vysočina, konkrétně do lokality Žďár nad Sázavou. Zde by se měla podle dosavadních zjištění zdržovat, nebo pohybovat osoba, kterou detektivové podle dostupných informací vnímají jako důležitého svědka.

Bohužel k této osobě kriminalisté nemají zatím žádné podrobnější údaje v podobě totožnosti, místa pobytu nebo pohybu. V rámci prošetřování se jim „pouze“ podařilo zjistit informace, na základě kterých policejní kreslířka následně vyhotovila identikit. Ten by měl být relevantní z 75%.

Dosud zjištěné poznatky vypovídají také o tom, že svědek, kterého kriminalisté hledají, by měl být ve věku cca 40-50 let, zanedbaného zevnějšku, možná až nemocného vzezření. Měl by být menší, vychrtlé až rachitické postavy. Obličej by měl mít vyzáblý, tváře propadlé s vystupujícími lícními kostmi. Na hlavě by měl mít prořídlé, „umaštěné“ a neupravené světlé vlasy v délce přibližně 10 cm, které po stranách nepravidelně odstávají.

Pokud osobu, ať na základě identikitu, nebo popisu, poznáváte, znáte její totožnost potažmo místo jejího pobytu, předejte prosím tyto informace kriminalistům prvního policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 2. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

hledaný svědek - identikit

hledaný svědek - identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem