Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hazard, alkohol a děti

Pražští policisté se o sobotní a nedělní noci v rámci celorepublikové akce HAD 2019 zaměřili na dodržování zákazu pití alkoholu nezletilými a dětmi. 

 

 

Obou akcí se zúčastnilo několik desítek policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie.  V průběhu několika hodin tak zkontrolovali na tři desítky restaurací, barů i jejich blízkého okolí. Prověřili bezmála čtyři sta osob, kdy u sedmnácti z nich zjistili, že nedosáhly plnoletosti, přesto jsou pod vlivem alkoholu. Nejmladší hříšnicí byla sedmnáctiletá dívka, která nadýchala 1,86 promile alkoholu, a nejvyšší naměřená hodnota 1,35 promile alkoholu byla zjištěna u o rok mladšího chlapce. Ve všech případech byli vyrozuměni jejich rodiče a bude informován orgán pro sociálně-právní ochranu dětí.

Policisté v rámci akce vypátrali dvě hledané osoby, jednu nežádoucí cizinku, odhalili dva trestné činy a zjistili přes  tři desítky přestupků. Ty buď vyřešili pokutami na místě, nebo je oznámili správním orgánům. Navíc odhalili jednu z kontrolovaných provozoven, kde personál umožnil návštěvníkům uvnitř kouřit cigarety. I tento „nedostatek“ bude řešen příslušným správním orgánem.

Akce byla provedena ve spolupráci s pracovníky celní správy, hygieny, státní zemědělské a potravinářské inspekce a oblastním inspektorátem práce.

por. Mgr. Jan Rybanský - 10. listopadu 2019

 

 

 

Odkazy do noveho okna

fotografie 1

fotografie 1 

Detailní náhled

fotografie 2

fotografie 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem