Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Drama na Vltavě

Policisté vytáhli z řeky kajakáře 

Dnes kolem půl osmé ráno přijali operátoři tísňové linky 112 informaci o muži, který se údajně překlopil z kajaku v oblasti Troje a volá o pomoc. Na místo proto vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému a konkrétně hlídky z Pohotovostní motorizované jednotky a Místního oddělení Výstaviště.

Policisté po příjezdu na místo události zahlédli nedaleko stržené trojské lávky ve vodě kajakáře, který se z posledních sil přidržoval lodě a volal o pomoc. Muži zákona zhodnotili situaci jako neodkladnou, během okamžiku se odstrojili a skočili do řeky nešťastníkovi na pomoc. Celý zásah komplikovala nízká teplota vody i silný proud v řece. Policistům se i přes tyto komplikace podařilo muže i s kajakem dopravit ke břehu, kde jej za pomoci hasičů vyzdvihli. Promrzlého kajakáře si převzali vzápětí do péče záchranáři. Prokřehlým policistům pomáhali z mokrého oblečení další kolegové z Pohotovostní motorizované jednotky. Všem zúčastněným tak patří zaslouženě velký dík.

O události informovali rovněž hasiči z HZS hl. m. Prahy na svém twitterovém účtu, kde umístili i odkaz na fotogalerii ze záchranné akce.
 

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 28. ledna 2018

vytisknout  e-mailem