Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadený pachatel

Muž se vloupal do kanceláře firmy a odcizil z trezoru několik set tisíc korun. Několik hodin po vloupání byl dopaden policisty. 

V průběhu čtvrteční noci 8. července se do kanceláře jedné z firem ve Strakonické ulici vloupal neznámý pachatel a s prázdnou rozhodně neodešel. Podařilo se mu totiž nalézt klíče od trezoru a v něm po otevření kolem osmi set tisíc korun. Při odchodu z kanceláře nepohrdl ani příruční pokladničkou s deseti tisíci korunami. Následně firmu opustil, aniž by si ho kdokoliv všiml. Nešťastný majitel po příchodu do práce zjistil, že ho navštívil nezvaný host, a celou událost oznámil policistům prostřednictvím linky 158. V průběhu prověřování případu policisté obdrželi několik poznatků o dvojici, ženě a muži, kteří se pohybují v různých provozovnách v Praze, a disponují značnou částkou peněz, což vzhledem k jejich vzezření není obvyklé. Policisté se vydali po horké stopě a během pátrání se jim podařilo zjistit i jejich jména, která jim nebyla neznámá. Díky osobní a místní znalosti pak kriminalisté druhého policejního obvodu vytipovali několik míst, kde by se podezřelí mohli nacházet. A hned první prověřená adresa byla ta správná. Podezřelý se ještě pokusil o útěk, avšak marně. Kriminalisté a hlídkaři ho zadrželi a spolu s jeho kamarádkou převezli na policejní služebnu k dalším opatřením.

Dvaatřicetiletý muž, který měl už koncem června nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody, se k vloupání přiznal a dále uvedl, že během několika hodin stihl utratit kolem sedmdesáti tisíc korun. Zbytek peněz, tedy přes sedm set tisíc korun kriminalisté zajistili a následně předali šťastnému majiteli.

Žena s vloupáním neměla nic společného, nicméně ani ona nezůstane bez trestu. Prohlídkou bylo odhaleno několik gramů pervitinu a bude tak řešena v samostatném řízení.

por. Mgr. Jan Rybanský - 13. červenec 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem