Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadený násilník

Policisté zadrželi muže, který přepadával ženy v Hloubětíně. 

Ve středu 29. listopadu zadrželi kriminalisté třetího policejního obvodu muže, který několik hodin před tím přepadl starší ženu a oloupil jí. Násilník si tuto ženu vyhlédl po osmnácté hodině na autobusové zastávce v Hloubětíně, když vystupovala z autobusu. Nenápadně se k ní přiblížil, chytil ji za kabelku, kterou se přepadené snažil uloupit. Starší žena se kabelky nechtěla vzdát a začala volat o pomoc. Agresor proto poškozenou několikrát udeřil pěstí do obličeje a krku, až kabelku pustila a on i s lupem utekl.

Na místo přepadení ihned vyrazili policisté spolu s kriminalisty a začali propátrávat okolí. Muže odpovídajícího popisu nalezli a zadrželi kriminalisté přibližně po dvou hodinách schovaného pod zaparkovaným vozidlem, kam před nimi zalezl.

V průběhu výslechu se zadržený muž přiznal k dalším čtyřem skutkům,  které spáchal obdobným způsobem v uplynulých deseti dnech. Dopouštěl se jich především v okolí Hloubětína v Praze 9 a v jednom případě v Bohnicích v Praze 8.

Muž přepadával především ženy vyššího věku. Jak sám uvedl, věděl, že se mu neubrání. Nevadil mu ani fakt, že se některé z nich pohybovaly za pomoci francouzských holí.

Dvacetiletý muž, který byl v minulosti již několikrát soudně trestán a v současné době je v podmínce, jako důvod svého konání uvedl, že si takto opatřoval peníze na jídlo a drogy.

V současné době je dán podnět na jeho vzetí do vazby. V případě, že bude pravomocně odsouzen, hrozí mu za trestné činy loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský – 1. prosince 2017

vytisknout  e-mailem