Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření k 25. výročí sametové revoluce

Pražští policisté se připravují na zajištění veřejného pořádku v souvislosti s pondělím státním svátkem.  

Vzhledem ke skutečnosti, že je na sváteční pondělí 17. listopadu nahlášených přes dvacet shromáždění, meetingů nebo demonstrací, budou se tak na zajištění klidu a veřejného pořádku podílet stovky policistů napříč různými složkami. V ulicích metropole budou od brzkých ranních hodin policisté z pořádkové a dopravní služby, kriminalisté, ale rovněž i policisté z cizinecké policie nebo antikonfliktního týmu. Členy tohoto týmu navíc posílí i kolegové z jiných krajských ředitelství a budou připraveni řešit nestandardní situace. V případě příznivého počasí vzlétne vrtulník a pomůže tak policistům monitorovat dění v Praze.
 
Pražští policisté v rámci tohoto bezpečnostního opatření spolupracují s desítkami městských strážníků, zaměstnanci dopravního podniku a pracovníky magistrátu. Rovněž velmi úzce komunikují s organizátory akcí a také s kolegy z ochranné služby policejního prezidia. Do hlavního města Prahy totiž zavítají i různé zahraniční delegace.
 
Nejen okolí Národní třídy a Václavského náměstí čekají úplné nebo částečné dopravní uzavírky, centrum města navíc zaplní nejrůznější průvody a pochody. Prioritou dopravních policistů a strážníků bude zajištění plynulosti a maximální bezpečnosti silničního provozu. Důrazně proto apelujeme na rezidenty z centra metropole, ať zváží přeparkování svých vozidel a zároveň vyzýváme ostatní řidiče, aby se pokud možno, centru města úplně vyhnuli.
 
Veřejnost může sledovat aktuální informace k omezení v dopravě na těchto stránkách dopravního podniku zde:
http://www.dpp.cz/depo-hostivar-namesti-miru-docasne-preruseni-provozu-metra/
 
A další sdělení směřující k občanům Prahy naleznete zde:
http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/informace_o_dopravnich_omezenich_v.html
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 14. 11. 2014

vytisknout  e-mailem