Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Spory vygradovaly v napadení

LIBEREC – Mladík nevybíravým způsobem napadl svou bývalou přítelkyni. 

Dne 23. září krátce po sedmé hodině večer se vracela mladá žena do místa svého současného bydliště. Těsně před domem, ve kterém nyní bydlí, ji spatřil její bývalý přítel, se kterým se v minulosti nerozešli zrovna v dobrém.

24letý muž se rozhodl řešit situaci přímo na ulici. Za mladou ženou, která v tu dobu stála u přechodu pro chodce, přes nějž posléze přešla, muž doběhl a zvýšeným hlasem jí začal častovat výčitkami. 18letá žena, zřejmě z obavy o možné vyhrocení situace, vzala mobilní telefon a rozhodla se zavolat svému otci. Naštěstí v průběhu telefonního hovoru otci sdělila vše potřebné, neboť jen pár okamžiků poté jí mladík z Liberce telefon vytrhl z ruky a praštil s ním o zem. Aparát v hodnotě 3 tisíc korun se tak na betonovém chodníku rázem roztříštil na několik kusů. Mladík nedbaje proseb své bývalé přítelkyně, aby zanechal svého jednání s tím, že si již nemají co říci a za neustálého chrlení nadávek, ji uchopil za vlasy a začal s ní afektovaně cloumat. 18letá dívka se snažila dorážejícího mladíka odstrčit, ale to se jí nepodařilo. Naopak ten ji začal fyzicky napadat. Štěstím pro ženu bylo, že agresorovi spadla na zem čepice, pro kterou se sehnul a zanechal tak dalšího napadání. V dalším mladíkovu jednání zabránil z domu právě vycházející otec mladé ženy. Jakmile jej 24letý agresor zahlédl, dal se na útěk.
S bolestmi hlavy pak mladá žena navštívila nemocniční zařízení, kde byla ošetřena a posléze celou věc nahlásila na policii.

Nalézt mladíka netrvalo policistům dlouho a po provedených neodkladných úkonech si od nich vyslechl obvinění ze spáchání přečinů úmyslného ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

13. 11. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem