Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sportovní den ve Vrchotových Janovicích, Dětský den v Sázavě a setkání s nejmenšími v Nespekách

BENEŠOVSKO – Děti mohly vidět výstroj a výzbroj policistů, posadit se do služebního vozidla i na motorku. 

Minulý pátek pořádala Základní škola a Mateřská škola Vrchotovy Janovice sportovní den ředitele školy. Ten se uskutečnil v areálu fotbalového hřiště. Pro děti byly připravené různé sportovní aktivity, občerstvení i živá hudba. Na místo se dostavili policisté ze školního policejního střediska, oddělení služební přípravy Benešov, kteří školákům předváděli výzbroj. Součástí ukázky byl také odborný výklad ke každé zbrani. Děti vzorně poslouchaly. Ukázka zbraní byla pro ně velmi zajímavá, jelikož se s takovými předměty běžně nesetkávají. Akce se účastnili také policisté se svou technikou. Děvčata i chlapci si mohli prohlédnout služební motocykl, který jim přivezl ukázat vedoucí dopravního inspektorátu Benešov. Motorka se dětem velmi líbila, především chlapcům. Mohly se na ní také posadit a vyzkoušet si, jaké to je být policista - motorkář. Policistky z oddělení tisku a prevence předaly vedení školy různé preventivní materiály v podobě omalovánek, vystřihovánek, pexes aj. Svou práci, výstroj i výzbroj přijeli dětem ukázat i strážníci Městské policie z Votic.

Ve stejné dopoledne se v Sázavě uskutečnil Dětský den. Organizátorem byl Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Sázava, město Sázava a Sbor dobrovolných hasičů v Sázavě. Ani zde přítomnost policistů nechyběla. Na akci přijeli sázavští policisté, vedoucí dopravní policie a tisková mluvčí. Dětem byla představena policejní práce, výstroj i výzbroj. Školáci byli seznámeni s přístrojem Dräger, kterým se zjišťuje přítomnost alkoholu v dechu. Dále pro ně byla připravena soutěž spočívající v oběhnutí kužele v neprůstřelné vestě. Na startu se každému zdála celkem lehká, ale v cíli všichni měnili názor. Nejvíce děti opět zaujalo služební vozidlo a motocykl. I v Sázavě se mohly posadit na motorku nebo do vozidla. S sebou si děti odnesly různé materiály s preventivní tematikou a spoustu zážitků. Svou techniku a činnost dětem představili i sázavští hasiči. Počasí přálo, sluníčko svítilo již od ranních hodin. Pro správný pitný režim měli školáci k dispozici odpovídající občerstvení. Své schopnosti a dovednosti si mohli vyzkoušet také na jiných stanovištích, která pro ně připravili organizátoři.

Poslední preventivní akce na Benešovsku se uskutečnila tento týden ve středu. Tentokrát policisté dálničního oddělení Mirošovice spolu s tiskovou mluvčí policie zavítali do Mateřské školy v Nespekách. Po seznámení a přivítání si děti vyslechly rady zaměřené na chování v dopravě, zejména jak se mají chovat jako chodci, kde správně přecházet a jak se rozhlížet. Dálniční policisté dětem předávali informace ohledně jejich náplně práce. Co ale nejmenší zajímalo nejvíce, bylo služební vozidlo. Každý se chtěl do auta posadit a vyzkoušet si policejní čepici. Vše jim bylo samozřejmě umožněno. Také pro děti ve školce byly připraveny omalovánky, pexesa, reflexní pásky a další menší preventivní předměty.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
16. června 2017

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1 - Sportovní den - Vrchotovy Janovice

Foto č. 1 - Sportovní den - Vrchotovy Ja... 

Detailní náhled

Foto č. 2 - Sportovní den - Vrchotovy Janovice

Foto č. 2 - Sportovní den - Vrchotovy Ja... 

Detailní náhled

Foto č. 3 - Sportovní den - Vrchotovy Janovice

Foto č. 3 - Sportovní den - Vrchotovy Ja... 

Detailní náhled

Foto č. 4 - Dětský den v Sázavě

Foto č. 4 - Dětský den v Sázavě 

Detailní náhled

Foto č. 5- Dětský den v Sázavě

Foto č. 5- Dětský den v Sázavě 

Detailní náhled

Foto č. 6 - Dětský den v Sázavě

Foto č. 6 - Dětský den v Sázavě 

Detailní náhled

Foto č. 7 - Dětský den v Sázavě

Foto č. 7 - Dětský den v Sázavě 

Detailní náhled

Foto č. 8 - Prevence v Nespekách

Foto č. 8 - Prevence v Nespekách 

Detailní náhled

Foto č. 9 - Prevence v Nespekách

Foto č. 9 - Prevence v Nespekách 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem