Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spolupráce s cizineckou policií

TRUTNOVSKO - Policisté se zaměřili na ubytovny, stavby i provozovny. 

kontrolakontrola
Ve čtvrtek 6. 11. 2014 začala krátce po čtvrté hodině ranní na celém území, které svou místní působností spadá pod Územní odbor Policie České republiky Trutnov, preventivně bezpečnostní akce, která byla zaměřena zejména na pátrání po hledaných osobách a věcech, dále potom na kontrolu dodržování povinností ubytovatelů a v neposlední řadě na dodržování pobytového režimu cizinců na našem území.
Do samotného bezpečnostního opatření bylo nasazeno na sedm desítek policistů trutnovského územního odboru, tři desítky policistů Odboru cizinecké policie a několik psovodů se svými služebními psy. Zasahující policisté během opatření zkontrolovali přes tři desítky ubytovacích zařízení a několik staveb a zastaváren.
ubytovací knihaubytovací kniha
Při uvedených kontrolách policisté vyzvali k prokázání totožnosti necelé dvě stovky cizinců a další čtyři stovky občanů České republiky. Uvedenými kontrolami se podařilo vypátrat 5 osob, které procházely registrem celostátně hledaných. Dále v uvedené „sítu“ uvízli tři cizinci, kteří na území České republiky pobývali neoprávněně. Se dvěma z nich policisté cizinecké policie zahájili správní řízení z důvodu možného vyhoštění, třetímu z nich byl rovnou udělen výjezdní příkaz.
Policisté Odboru cizinecké policie vyřešili i několik přestupků, kterých se na Trutnovsku dopustili ubytovatelé a cizinci. Za správní delikty, které policisté vyřešili ihned na místě, uložili blokové pokuty ve výši 10 tisíc korun. Dále bylo během opatření z důvodu skončení platnosti a porušení celistvosti zadrženo 6 dokladů totožnosti. Muži zákona navíc zadrželi i tři doklady, které procházely evidencí ztracených cestovních dokladů.  
por. Bc. Udo Ertner
7. 11. 2014 v 11:00

vytisknout  e-mailem