Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spolupráce policie a rybářské stráže

BEROUNSKO – Rybáři přivítali kontrolu s úsměvem. 

Policisté z Berouna ve spolupráci s rybářskou stráží Českého rybářského svazu, místní organizace Beroun, provedli v pátek 13. července v pořadí letos již pátou kontrolu zaměřenou na rybáře a dodržování platných pravidel. Policisté s rybářskou stráží kontrolovali povolenky k lovu, připravené podběráky, nástrahy a další předepsané povinnosti podléhající rybářskému řádu. Zkontrolováno bylo přes třicet rybářů a jedna rybářka, kteří si užívali teplého večera u řeky Berounky mezi obcemi Hýskov a Karlštejn. Policisté a porybní byli s rybáři spokojeni, téměř všichni měli vše potřebné v pořádku a celá akce proběhla až na pár drobných prohřešků bez zjištěných závad. Kontrolovaní rybáři akceptovali tuto akci s úsměvem na tváři a to i v pokročilých nočních hodinách.

Tyto společné kontroly probíhají na našem okrese průběžně již třetím rokem. Na jejich začátku nebývalo výjimkou, že za jeden večer bylo s ohledem na zjištěné porušování zákona ze strany nezodpovědných rybářů, zadrženo i několik povolenek k lovu.

Akce tohoto charakteru ve spolupráci policie a rybářské stráže budou probíhat i nadále. Cílem je co nejvíce eliminovat porušování zákona, což se právě díky těmto preventivním aktivitám skutečně daří.

npor. Ing. Václav Pergl
zástupce vedoucího oddělení

ÚZEMNÍ ODBOR BEROUN
Dopravní inspektorát

vytisknout  e-mailem