Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spoludlužníkem proti své vůli

DĚČÍN - Spoludlužníkem proti své vůli; Vloupal se do vodárny; Rozmotali pletivo a kradli trubky; Peněženky v zadních kapsách nejsou v bezpečí  

Podezření z přečinu úvěrového podvodu a poškození cizích práv si včera z úst rumburských strážců zákona vyslechla čtyřiadvacetiletá žena. Ta měla při uzavírání půjčky s finanční společností do smlouvy uvést svou matku coby spoludlužníka, a to bez jejího souhlasu a vědomí. Za uvedené skutky jí hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Vloupal se do vodárny
 
Policistům ze Šluknova se podařilo vypátrat devětačtyřicetiletého muže, který se nedávno vloupal do vodárenské stanice, odkud odcizil spojovací potrubní materiál. Škodu na tropil za více než osmnáct tisíc korun. Část kořisti se našla ve sběrně, kam ji výtečník odevzdal. Včera si vyslechl podezření z krádeže vloupáním, a vzhledem k tomu, že v posledních třech letech byl za obdobný skutek trestán, mohl by se tentokrát ocitnout za mřížemi až na tři léta.
 
 
Rozmotali pletivo a kradli trubky
 
Dva mladíky, kteří se v polovině dubna vloupali do areálu na Šluknovsku, odkud odcizili osm trubek různých průměrů, dopadli místní policisté. Oběma včera sdělili podezření z krádeže vloupáním. Za tento přečin nabízí trestní zákoník až dvouletý pobyt za mřížemi. Způsobená škoda se pohybuje kolem dvaceti tisíc korun.
 
 
Peněženky v zadních kapsách nejsou v bezpečí
 
Peněženku s dvěma stovkami, doklady a kreditní kartou vytáhl včera odpoledne během jízdy autobusem neznámý lapka přímo ze zadní kapsy u kalhot jednomu z cestujících. Jasný důkaz toho, že tento způsob ukládání portmonek není nejšťastnější a toho, jak dobře jsou kapsáři vycvičení. Po pachateli pátrají policisté z železničního oddělení.
 
 
 
 
5.5.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem