Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Společné setkání ředitelů

Pracovní jednání ředitelů Ředitelství služby cizinecké policie a Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru 


Poslední srpnový den proběhlo na společném kontaktním pracovišti Hodonín – Holíč pracovní jednání ředitele Ředitelství služby cizinecké policie plk. Aleše Benedikta s ředitelem Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru plk. Roberta Guckého.

Oba ředitelé prodiskutovali aktuální migrační situaci v kontextu zvyšujícího se počtu migrantů, kteří přicházejí na území Slovenska tzv. západobalkánskou trasou z Maďarska a dále přes území České republiky zejména do Spolkové republiky Německo. Projednali problematiku předávání a přebírání osob v rámci readmisního řízení a vyjádřili souhlas s pokračováním výkonu společných CZE-SVK hlídek ve vlacích. Společné CZE-SVK hlídky jsou důležitým preventivním opatřením zabraňujícím přeshraniční kriminalitě, nelegální tranzitní migraci a jsou pozitivně vnímány veřejností v obou zemích. V období  1. 1. – 31. 7. 2023 realizovali policisté odboru cizinecké policie příslušných KŘP společně se slovenskými kolegy více než 200 společných hlídek,  z toho v Moravskoslezském kraji 81, Zlínském 9 a Jihomoravském 119. Společné hlídky v Jihomoravském kraji působí zejména ve vlakových spojích jedoucích ze Slovenska přes Břeclav.

Na závěr jednání se shodli na tom, že je nutné i nadále pokračovat a prohlubovat dosavadní spolupráci.

IMG-20230901-WA0000.jpgSetkání ředitelů

kpt. Bc. Josef Urban
tiskový mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

07. září 2023

vytisknout  e-mailem