Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společně proti alkoholu za volantem

V uplynulých dnech podepsali zástupci Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven Memorandum o spolupráci ke zlepšení situace v oblasti bezpečnosti silničního provozu na území České republiky. Společné úsilí bude zaměřeno na problematiku alkoholu v silničním provozu.  

Memorandum podepsali plk. Mgr. Vladislav Husák za Policii České republiky a Ing. František Šámal za Český svaz pivovarů a sladoven.
 
V rámci spolupráce proběhne v srpnu letošního roku projekt „Řídím – piju nealko pivo“. Cílem projektu je rozšíření povědomí o nápoji, který může být pro řidiče bezpečnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování zákona. Účastníci provozu se v průběhu srpna budou moci po celé republice setkat na stanovištích policie také se zástupci pivovarů. Reprezentanti pivovarů v modré reflexní vestě předají řidičům, kteří nepožili před nebo při řízení motorového vozidla alkoholický nápoj, nealkoholické pivo a informační materiály k projektu.
 
Více informací k memorandu a projektu najdete zde.
 
Problematika alkoholu a jiných návykových látek byla prezentována také na včerejší společné tiskové konferenci Policie České republiky a Ministerstva dopravy. Více informací najdete zde.
 
 
kpt. Mgr. Veronika Hodačová
29. 7. 2011
Odkazy do noveho okna

podpis memoranda

podpis memoranda 

Detailní náhled

přípitek nealkoholickým pivem

přípitek nealkoholickým pivem 

Detailní náhled

přípitek nealkoholickým pivem

přípitek nealkoholickým pivem 

Detailní náhled

spolupráce

spolupráce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem