Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Společná hranice-společné problémy

Ms kraj - dopravně bezpečnostní akce 

společná hranice 2.jpgTento víkend, konkrétně od sobotního večera do nedělních brzkých ranních hodin, proběhla dopravně bezpečnostní akce. Uskutečnila se v rámci projektu Společná hranice-společné problémy (Wspólna granica - wspólne problémy). Projekt realizuje Komenda Wojevódzka Policji w Katowicach v rámci Operačního programu Přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013. Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje je zahraničním partnerem a polským partnerem je Komenda Miejskaspolečná hranice 1.jpg Policji w Rybniku.

Projekt je zaměřen na podporu socio-ekonomického rozvoje v česko-polském příhraničí, na zlepšení bezpečnosti obyvatel a turistů v Euroregionu Silesia a v neposlední řadě na zajišspolečná hranice 021.jpgtění příznivých podmínek pro podnikání. Hlavním cílem projektu je snížení nabídky drog, zabránění míře jejich pašování a obchodování s nimi. Je také zacílen na posílení mezinárodní spolupráce v této oblasti a zastavení nárůstu poptávky po drogách zvýšením povědomí o právních, zdravotních a společenských účincích jejich užívání.

Tato konkrétní dspolečná hranice akce 003.jpgopravně bezpečnostní akce se uskutečnila v noci z 27. na 28. dubna současně ve třech okresech - Ostravě, Novém Jičíně a Opavě. Zúčastnilo se jí několik desítek policistů, a to ze služby dopravní a kriminální policie, dále psovodi a další osoby. Policisté se s kolegy zaměřili na to, zda ve vozidlech nejsou nelegálně převážené drogy a zda řidiči neusedli za volant pod vlivem návykových látek či alkoholu. Zkontrolováno bylo přes 300 vozidel. Policisté zjistili dvanáct dopravních přestupků. Hlídka opavských dopravních policistů, která měla stanoviště nedaleko místa konání víkendové technoparty, zastavila při akci jednoho řidiče, u kterého byl pozitivní test na přítomnost drog.

 

 por. Mgr. Soňa Štětínská

29. 4. 2013

logo_01.pnglogo EU-Silesia3.jpeg

vytisknout  e-mailem