Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Spící zloději řádili v centru

Od konce loňského roku pátrají kriminalisté z jedničky po pachatelích krádeže věcí z hotelového pokoje. Škoda je téměř 500.000,- Kč. 

K události došlo v noci z osmadvacátého na devětadvacátého prosince v jednom z hotelů v ulici Seminářská v Praze 1. V tom se v podvečer ubytovali turisté z Japonska, kteří následně ulehli ke spokojenému spánku. Avšak probuzení v brzkých ranních hodinách bylo o poznání horší.

Poškození totiž nedlouho po třetí hodině ráno zjistili, že krom pyžam, do kterých byli oděni, jim vlastně nezbylo vůbec nic. Při krádeži přišli nejen o čtyři mobilní telefony a šperky, ale také o všechny kufry s oblečením a veškeré finanční prostředky, včetně platebních karet. Způsobenou škodu poškození vyčíslili na téměř půl miliónu korun.

V rámci prošetřování se kriminalistům podařilo zajistit několikero kamerových záznamů, na kterých jsou zachyceni podezřelí. Díky tomu kriminalisté vědí, že hledaní přišli do hotelu minimálně devětadvacátého prosince kolem jedné hodiny ráno, a ubytovací zařízení opustili neprodleně po krádeži, tedy kolem třetí.

Detektivové se důvodně domnívají, že pachatelé hotel „nenavštívili“ poprvé, neboť například málo kdo ví, že se jedná o ubytovací zařízení bez recepce. To je jedním z důvodů, proč si kriminalisté myslí, že hledaní nebyli v těchto prostorách poprvé.

Nicméně pachatele krádeže se doposud nepodařilo ani takzvaně ztotožnit a tedy ani vypátrat a zadržet.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc při pátrání na vás všechny, kteří byste mohli osoby na záběrech bezpečnostních kamer poznat. Pokud tedy znáte totožnost těchto osob, nebo jejich místo pobytu, pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 1. 2017

vytisknout  e-mailem