Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spící slečnu v herně okradli

MOST - Povedená trojice ji připravila o kabelku, přišla i o náušnice a prsteny; Kradl jako straka. 

S kartou své přítelkyně platil bez jejího svolení
Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 26letému muži z Moravy. Ten měl v Mostě využít příležitosti, když vybíral své přítelkyni v jednom případě peníze z bankomatu a tudíž znal PIN ke kartě. Tuto kartu bez souhlasu a vědomí poškozené ženy použil k několika platbám v místě svého zaměstnání a také v mosteckých prodejnách.

V obchodech kradl 17x, 16x byl přistižen
Na nákupy za pět prstů se v hojné míře vydával 30letý muž z Litvínova. Navštěvoval supermarkety v Mostě a v Litvínově, kde měl 17krát krást zboží. V jeho batohu končily šampony, pleny, kosmetika, mléčné výrobky, zubní pasty, bujony, kávy, čokolády i polévky. Za toto zboží však nikdy nehodlal platit. Škoda, kterou krádežemi napáchal, přesáhla částku 13 tisíc korun. V pěti případech měl komplice, 34letého muže též z Litvínova. Ostrahy prodejen krádeže odhalili v 16 případech a podezřelého s batohem odcizených věcí zadrželi. Vyšetřovatel oba muže obvinil z přečinu krádeže a stíhá je na svobodě. Dvojice plánovala odcizené zboží prodat, což jim však díky úspěšnosti pracovníků supermarketů nevyšlo.

Spící slečně ukradli kabelku, poté i prsteny a náušnice
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve spolupachatelství dva muže ve věku 27 a 20 let, oba z Mostu a z provinění krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mladistvého a z přečinu krádeže 28letou ženu. Ti všichni se podíleli na okradení slečny, která navštívila jednu mosteckou hernu, kde u stolu usnula. Trojice mužů jí měla nejprve odcizit kabelku, se kterou se poté vydala před hernu a kabelku podrobila prohlídce.  Z ní odcizili peníze, platební kartu, mobil a další věci, čímž poškozené způsobili škodu ve výši 5 tisíc korun. Do herny se poté vrátil 27letý muž a navedl svou partnerku, 28letu ženu, aby spící slečně sundala náušnice z uší a prsteny z ruky. To se obviněné podařilo, aniž by spící slečnu vzbudila. Poté prsteny zastavila v Mostě v zastavárně a náušnice si ponechala. Kriminalisté, kteří povedenou čtveřici odhalili, prsteny v zastavárně zajistili a zajistili i náušnice u obviněné. Obvinění jsou stíháni na svobodě

nprap. Ludmila Světláková
Most 14. 11. 2017

vytisknout  e-mailem