Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Speed Marathon v Olomouckém kraji

OLOMOUCKÝ KRAJ - Dopravní policisté se zaměřili na rychlost. 

V pátek 21. dubna 2023 se v Olomouckém kraji uskutečnila v rámci mezinárodní spolupráce organizace ROADPOL celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na dodržování stanovených rychlostních limitů v obcích i mimo obec. Policisté prováděli v průběhu celého dne měření rychlosti v rizikových lokalitách na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu. Na výběru úseků se nepodíleli jen policisté, ale i samotní občané.

Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. Proto také policie o akci předem informovala veřejnost prostřednictvím médií. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika spojená s nedodržováním rychlosti, následkem které dochází každoročně k tisícům dopravních nehod s desítkami zmařených lidských životů.

Čtyřiačtyřicet policistů zkontrolovalo 370 vozidel v celém Olomouckém kraji. Akce byla řidičům dopředu známa, přesto bylo zjištěno celkem 175 dopravních přestupků a 1 trestný čin. Z toho 162 přestupků policisté vyřešili příkazem na místě. Udělili pokuty za bezmála 105 tisíc korun. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 125 řidičů. Policisté přistihli 2 řidiče pod vlivem alkoholu a 1 pod vlivem jiných návykových látek.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v dalších dnech.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová
koordinátorka prevence

Odkazy do noveho okna

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem