Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Speciální výcvik policistů v rámci IZS

Výcvik specialistů zásahové jednotky KŘ Policie Jč. kraje a specialistů dalších složek IZS - pozvánka pro média. 

            Ve dnech 21. – 23. září 2009 proběhne v lokalitě lomů „Mexiko“ a „Velká Amerika“ v katastru obce Mořina na Berounsku soustředění specialistů zásahové jednotky KŘ Policie Jihočeského kraje a specialistů dalších složek IZS.
            Vedle policejních specialistů na výškové práce a policejních potápěčů se soustředěného výcviku zúčastní výškoví specialisté HZS Jihočeského kraje, výškové záchranné družstvo ZZS Jihočeského kraje, Speleologická záchranná služba Středočeského kraje, Letecká služba PČR, společnost Alfa Helicopter, příslušníci Jihočeské záchranné kynologické brigády a další.
            Cílem tohoto soustředění bude získat a prověřit odborné znalosti a dovednosti při stavbě lanových cest ve specifických podmínkách vápencových hornin a prověřit akceschopnost a koordinaci činností jednotlivých záchranných týmů v extrémních podmínkách.
            Záchranáři budou cvičit bezpečný pohyb v lanových cestách, evakuaci osob pomocí vrtulníkové techniky ve spolupráci s potápěči či speleology, transport osob či materiálu v lanových cestách a další záchranářské činnosti ve spolupráci s leteckou záchrannou službou.
            Součástí soustředění budou i odborné semináře a prezentace záchranářského vybavení.
 
 
Tímto na akci srdečně zveme zástupce sdělovacích médií.
            Jako nejvhodnější prostor pro prezentaci Vám nabízíme úterý (22. 9.) a středu (23. 9.) vždy v době od 10:30 do 12:00 hodin.
Kontaktní osoba: por. Mgr. Miroslav Doubek – tiskový mluvčí PIO KŘP Jč. kraje – tel. 724250842.
Vrtulník PČRVrtulník PČR

vytisknout  e-mailem