Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Specializovali se na vloupání do restaurací

České Budějovice – Teď spadla klec.  

zloděj za mřížemi
Dalším mimořádným úspěchem se mohou pochlubit policisté z trhosvinenského obvodního oddělení společně s českokrumlovskými kolegy.
Trhosvinenským policistům se uplynulou středu podařilo v obci Kamenná zadržet dva pachatele, kteří se jen několik minut před zákrokem strážců zákona, vloupali do místní restaurace. V podezřelých mužích byli následně zjištěni dva recidivisté ( 27 a 33 ) z Českokrumlovska, kteří byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzeni a potrestáni. Jejich poslední „vloupačka“ se jim ale stala osudnou.
V průběhu dalšího intenzivního prověřování veškerých poznatků a indicií následně policisté zjistili a prokázali, že podezřelí muži toho mají na svědomí víc - v období od konce září do současné doby se postupně vloupali do nejméně 7 restaurací na různých místech českobudějovického okresu. V šesti případech, po předchozí vzájemné domluvě, jim při páchání této trestné činnosti „pomáhal „ 27letý komplic – toho se podařilo vypátrat českokrumlovským kolegům.
Terčem zájmu povedeného tria pachatelů v objektech byly především peníze, cigarety, alkohol, různé potraviny, ale i elektronika. Celková způsobená škoda, včetně škody vzniklé poškozením, není zanedbatelná - odhaduje se na bezmála 206 000 korun.
Českobudějovičtí kriminalisté zahájili vůči třem podezřelým mužům trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
Státnímu zástupci byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby. Soudce návrh na jejich vzetí do vazby akceptoval.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
14.ledna 2013

 

vytisknout  e-mailem