Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Specializoval se na měděné okapy a parapety

České Budějovice – Teď spadla klec.  

Pouta-pachatel.jpg
V síti českobudějovických kriminalistů a suchovrbenských strážců zákona uvízl v těchto dnech 28letý muž z Českobudějovicka, pachatel, který má na svědomí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. Podezřelý muž s bohatou kriminální minulostí se specializoval na krádeže měděných okapů, parapetů a oplechování, a to především v lokalitě České Budějovice - Suché Vrbné. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že podezřelý muž za použití násilí, začátkem února letošního roku, postupně, v nejméně 10ti zjištěných případech, odcizil z rodinných domků, na jejichž pozemky neoprávněně vnikal, měděné okapové svody a jiné měděné věci. Celková škoda, včetně škody vzniklé poškozením, kterou svým protiprávním jednáním způsobil, činí bezmála 50 000 korun.
Objasnění této série případů předcházela  plně profesionální práce českobudějovických kriminalistů a suchovrbenských policistů. 
Osmadvacetiletý  muž nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
Pokud soud rozhodne o jeho vině, hrozí mu trest odnětí svobody v délce trvání až tří let.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
5. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem