Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Specialista na rodinné domy

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění a je vazebně stíhán… 

Až pětileté vězení hrozí dvaatřicetiletému muži z Teplicka, který se zaměřil na nezajištěné rodinné domy na Lovosicku. Od počátku února evidujeme čtyři případy vniknutí do rodinných domů se škodou přesahující 80 tisíc korun, které má na svědomí dotyčný muž. Ve třech případech si vyhlédl domy, jejichž majitelé zapomněli uzamknout vstupní vrata i vchodové dveře a v jednom případě vnikl do domu nezajištěným oknem v přízemí. Předmětem jeho zájmu byla finanční hotovost, mobilní telefony, výpočetní technika a další cennosti, které mohl dobře zpeněžit. V jednom z domů nalezl také klíčky od vozidla, které následně odcizil. Na sklonku uplynulého týdne se podařilo Tepličana zadržet. Ukázalo se, že obdobné majetkové trestné činnosti se dopouštěl i v jiných krajích ČR. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování ho obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně.

Nemá peníze ani nábytek

Mladá žena z Roudnicka si prostřednictvím internetových inzertních stránek objednala počátkem měsíce ledna tohoto roku dětský nábytek. Neznámý prodejce po ní požadoval platbu předem, kterou mu důvěřivá žena poslala na bankovní účet. Když neznámý prodejce obdržel finanční hotovost ve výši 10 tisíc korun, přestal s ženou komunikovat. Do dnešního dne poškozená neobdržela nábytek a ani přes urgence jí neznámý nevrátil její peníze. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Krádež lešení

V uplynulých dnech přijali policisté na Lovosicku dvě oznámení o krádeži stavebního lešení. V prvním případě neznámý pachatel odcizil část postaveného lešení u rodinného domu za více než 5 tisíc korun. Ve druhém případě vnikl na oplocený pozemek stavby rodinného domu a odcizil montážní stavební lešení za více než 7 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Litoměřice, 10. 4. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem