Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spěchej pomalu !

RYCHNOVSKO - Zraněna cyklistka i dítě 

Uprostřed pracovního týdne vyjížděli dopravní policisté na Rychnovsku ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby lehce zraněny.

Oznámení o první dopravní nehodě přijal operační důstojník krátce po třinácté hodině. Šestadvacetiletá cyklistka, projíždějící Česticemi, s největší pravděpodobností při vyjíždění z vedlejší ulice nedala přednost řidiču vozu zn. Škoda Fabia, jedoucímu po hlavní komunikaci směrem od Borohrádku. Devětadvacetiletý muž se intenzivním brzděním snažil střetu zabránit, ale ke kolizi bohužel přesto došlo. Cyklistku po nárazu záchranáři převezli s lehkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Dechová zkouška u obou účastníků nehody alkohol vyloučila. Škoda byla odhadnuta na 37.000 korun.

Necelou hodinu poté přijal operační důstojník informaci o další dopravní nehodě. Ta se stala mezi obcemi Častolovice a Libel. Dvaašedesátiletý řidič vozu zn. Peugeot Boxer s největší pravděpodobností předjížděl  vůz zn. Peugeot 405 v místě, kde je svislou dopravní značkou označen zákaz předjíždění. Osobní vozidlo odbočovalo vlevo, a tak došlo ke střetu obou aut, při němž byly lehce zraněny řidička a dítě z osobního vozidla. Čtyřicetiletou řidičku a osmiletou dívenku záchranáři převezli do rychnovské nemocnice k ošetření. Alkohol byl u obou řidičů dechovou zkouškou vyloučen. Škoda je vyčíslena na 70.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
24. května 2012 (11:15)

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

23.5. Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

23.5. Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

23.5. Libel 

Detailní náhled

Rychnovsko

23.5. Libel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem