Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Špatní řidiči bohužel jezdí stále

NÁCHODSKO - Dopravní policisté opět prověřili motoristy na třiatřicítce. 

dopravní policie pohled z autaIlustrační foto/Policie ČRV rámci celokrajské dopravní akce se policisté z náchodského dopravního inspektorátu během uplynulého víkendu, respektive pátku 5. 10 a neděle 7. 10. 2018 opět zaměřii na motoristy, kteří využívají mezinárodní silnici I/33, jež na Náchodsku vede od Jaroměře až po státní hranici s Polskem. V rámci dopravní akce, zaměřené primárně na překračování nejvyšší povolené rychlosti, policisté přistihli více než dvě destíky hříšníků. Jedna hlídka, pohybující se po celé trase a několik stojících hlídek na stanovištích před Náchodem či poblíž státní hranice, se měly co činit. Během několika hodin zkontrolovali kolem pěti desítek osobních i nákladních automobilů, s 22 řidiči museli řešit jejich dopravní přestupky, za něž vybrali do státní kasy 9.700 korun. Nejčastěji se jednalo o příliš rychlou jízdu, ale ve výčtu nedovoleného chování za volantem osobních automobilů nećhybělo ani držení hovorového zařízení, jízda bez použití pásů či špatný technický stav vozidla. Provinilí řidiči nákladních automobilů zase neměli v pořádku přestávky v jízdě či jiné náležitosti v souvislosti provozem nákladních vozidel.

Rekordmanem se však při této dopravní akci stal cizinec za volantem osobního vozidla, který si za nebezpečné předjíždění "vysloužil" kauci ve výši 6.000 korun.

kontrolaIlustrační foto/Police ČRNutno ovšem dodat, že ani zdaleka nepřekonal provinilce z počátku tohoto měsíce, kterého náchodští dopravní policisté kontrolovali v úterý 2. 10. 2018. Ten seděl za volantem nákladní soupravy a mířil přes naše území za několikery hranice dál na východ. Dopravní policisty naprosto šokoval jeho přístup k dodržování sociálních předpisů. Zjistili, že muž během jízdy manipuloval s tachografem a část cesty nejspíš ani nejel se záznamovým zařízením. Tento cizinec musel před tím, než mohl dál pokračovat v cestě na východ, složit k rukám dopravních policistů kauci ve výši 50.000 korun.

(Kauce slouží jako zajišťovací prostředek, pro případ, že by se přestupce nechtěl dostavit k projednání svého přestupku před příslušný správní orgán a lze ji uložit až do výše možného postihu za porušení zákonných ustanovení.)

por. Mgr. Eva Prachařová
8. 10. 2018 ve 14.00

vytisknout  e-mailem