Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sparta x Baník

Nedělní fotbalové utkání vnímáme jako rizikové, proto přijmeme odpovídající bezpečnostní opatření. 

Samotné utkání samozřejmě rizikem není, avšak fanoušci obou celků mohou být určitým nebezpečím pro klid a veřejný pořádek v ulicích metropole, především pak v oblastech sedmé pražské části Holešovice a Letná.

Fanoušci hostujícího celku by měli vlakem dorazit nedlouho po čtrnácté hodině na nádraží Holešovice, a za doprovodu policistů by měli posléze dojít až na stadion na Letné. V souvislosti s tímto pochodem lze očekávat omezení plynulosti silniční dopravy na pozemních komunikacích právě v okolí zmiňovaného nádraží, potažmo i u nedalekého výstaviště.

Pokdy by taková situace nastala, jsme připraveni ji řešit s využitím především policistů dopravní služby, kteří by dle aktuální situace dopravu usměrňovali, v nejzazším případě uzavírali. Zda taková situace nastane je v tuto chvíli otázkou, nicméně upozornit na ni každého, kdo by chtěl v nedělní odpoledne do Holešovic zavítat, je na místě.

Jelikož určitě nechceme situaci jakkoli podcenit, nasadíme do bezpečnostního opatření několik stovek policistů dopravní, pořádkové i kriminální služby, včetně například policistů jízdní policie či policejních kynologů. Zároveň bude pro toto bezpečnostní opatření připraven, k celkovému monitoringu situace, i policejní vrtulník.

Pokud by během bezpečnostního opatření nastaly jakékoli mimořádné situace, budeme o nich informovat prostřednictvím twitterového účtu @policie.cz , případně na stránkách pražské policie www.police.cz/a. Doptat se na průběh bezpečnostního opatření můžete také na telefonním čísle 731 553 184.

Por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 2. 2019

vytisknout  e-mailem