Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Spadla klec!

JESENICKO - Vloupání do několika prodejen na Jesenicku má na svědomí uprchlý vězeň. 

Jen během několika málo dní se jesenickým kriminalistům podařilo dopadnout mladíka, který se podle nich v srpnu v rozmezí pouhých deseti dnů vloupal hned do čtyř prodejen na Jesenicku. Svou tour podle kriminalistů započal v noci z 10. na 11. srpna 2020, kdy se v Jeseníku vloupal do trafiky. Hned vzápětí následovaly prodejny potravin v Žulové a Zlatých horách, ale také prodejna textilu a obuvi v Jeseníku.

Jak se ukázalo, šel 22letý mladík hlavně po penězích. Jeho zájmu neunikly především pokladny a trezory s penězi, nepohrdnul však ani potravinami a cigaretami a dalšími věcmi, které lze snadno zpeněžit. V jedné z prodejen objevil také klíče od nákladního vozidla zaparkovaného u prodejny, a tak prohledal také to. K jeho smůle ale ve voze nenašel nic hodnotného. Z dosavadního šetření vyplynulo, že si měl mladík takto přijít na zhruba sto tisíc korun v hotovosti a celkově způsobená škoda se vyšplhala k bezmála sto třiceti tisícům.

Přestože měli kriminalisté zpočátku k dispozici pouze část obličeje podezřelého, podařilo se jim se jim mladíka vytipovat a zadržet jej na pohybu. To ještě netušili, že je pěkně protřelý a bude se jim snažit zamotat hlavu. Vydával se totiž za jinou, jemu velmi podobnou osobu. Kriminalisty ale neobelstil. Ti velmi záhy zjistili, že se jedná dokonce o vězně na útěku, který na Jesenicko zamířil čistě náhodou. V Brně prostě nastoupil do vlaku a vystoupil v Jeseníku.

Mladík, který si již vyslechl sdělení obvinění z trestných činů krádež a poškození cizí věci, tak skončil opět za branami věznice. Svou návštěvou Jesenicka si ale poměrně přitížil. Za opakované vloupání do prodejen mu v případě uznání viny hrozí mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
25. září 2020

vytisknout  e-mailem