Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Spadla klec

VSETÍNSKO: Stále pokračoval v trestné činnosti, skončil ve vazbě. 

Na konci ledna skončil před policejním komisařem mladý muž, aby si vyslechl obvinění ze dvou majetkových skutků. Kriminalisté ale zjistili informace, které tohoto muže spojují i s dalšími skutky. Muž nakonec putoval minulý týden před soud a do vazební věznice.

Několik měsíců intenzívního získávání informací dovedlo kriminalisty na stopu jedenadvacetiletého muže ze Zubří. Informace se týkaly majetkové trestné činnosti převážně na Rožnovsku. Osobu muže spojili kriminalisté s případem vloupání do pošty v obci Vidče, ke kterému došlo na začátku října loňského roku. Pachatel tady rozbil okno, dostal se dovnitř, ale nic neodcizil. Poškozením tak způsobil škodu necelých devět tisíc korun. Další případ se stal v polovině října loňského roku v obci Hošťálková. Vloupal se do místní firmy, kde ze čtyř kanceláří odcizil hotovost sto tisíc a externí disk. Posledním případem, který kriminalisté připsali na vrub mladému muži, bylo vloupání do vozidla Ford Focus. K vloupání došlo na přelomu února a března letošního roku ve Stříteži nad Bečvou. Z auta zmizely sluneční brýle, navigace, doklady a permanentky na hokej. Celková škoda téměř třicet tisíc korun. Vyslechl si tedy obvinění pro trestné činy krádež a poškození cizí věci.

Mladého muže měli kriminalisté v rukou již jednou. Bylo to na konci letošního ledna. Muž byl zadržen policisty po dopravní nehodě, od které utekl. Nehodu způsobil autem Fiat Punto, které v noci ukradl v obci Zašová. Po krátké jízdě naboural do vozidla Peugeot. Při havárii způsobil na obou vozidlech škodu dvacet šest tisíc korun. V tu samou noc ještě provedl vloupání do vozidla Škoda Octavia v obci Zašová, kde způsobil škodu za čtyři a půl tisíce korun. Pro tyto skutky si poslední den v lednu vyslechl obvinění z trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. K těmto dvěma skutkům se policejnímu komisaři doznal i s příslibem, že v trestné činnosti pokračovat nebude.

S ohledem na skutečnost, že mladý muž i po příslibu v trestné činnosti pokračoval a byla důvodná obava, že tak bude činit nadále, skončil minulý týden Zubřan před soudem s návrhem na vzetí do vazby. Ještě tentýž den putoval do vězení.

20. března 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem