Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KLADENSKO – Zadržený putoval do vazební věznice. 

Ve středu 15. listopadu 2017 v 17. hodin došlo v prodejně oděvů v Kladně v ulici Vašatova k loupežnému přepadení. Pachatel vešel do obchodu a pod pohrůžkou namířené krátké střelné zbraně požadoval po prodavačce vydání finanční hotovosti. Poškozená žena mu peníze vydala a muž odešel neznámo kam.

Na základě operativního šetření policistů kriminální policie se podařilo lupiče ztotožnit a následně zadržet. Jedná se o pětačtyřicetiletého muže z Unhoště, který měl zatím čistý trestní rejstřík. Ve věci prováděli kriminalisté další šetření a po vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že muž je podezřelý i ze spáchání dalších loupeží, které byly spáchány ve stejné prodejně a to v prosinci 2016 a v lednu 2017. Dále je taktéž podezřelý i z loupežného přepadení prodejny s potravinami a keramikou, ke kterému došlo v únoru 2017. Škoda byla celkem vyčíslena na cca 40.000,- Kč.

Vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti výše zmiňovanému muži trestní stíhání pro zločin loupeže a obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na dva roky až deset let.

Byl dán podnět na vzetí obviněného do vazby, čemuž Okresní soud v Kladně vyhověl.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem