Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KLADENSKO - Úspěšná akce kriminalistů na úseku TOXI. 

V úterý 13. března 2018 v ranních hodinách proběhla několik měsíců připravovaná realizace na úseku toxi. Akce se zúčastnili nejen policisté ÚO Kladno, ale i specialisté z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, včetně zásahové jednotky a psovoda specialisty se svým čtyřnohým parťákem, který se vycvičen na vyhledávání drog.

Za pomoci již zmiňované zásahové jednoty byly provedeny násilné vstupy do obydlí a to v Kladně v ulici I. Olbrachta a v Kladně Švermově v ulici Rosalie Hajníkové. Na první adrese byly zadrženy dvě osoby ve věku osmatřicet a devětadvacet let. Jednalo se o muže a ženu cizí státní příslušnosti. V městské části Švermov byl zadržen osmatřicetiletý Čech a poslední osoba byla zadržena v odpoledních hodinách v ulici Obránců míru v Kladně. I v tomto případě se jednalo o muže české národnosti ve věku osmatřicet let.

Na všechny osoby byl vydán písemný předběžný souhlas se zadržením, a jsou podezřelé ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Při domovních prohlídkách na výše uvedených adresách byla zajištěna kompletní laboratoř na výrobu pervitinu, zejména baňky, varné sklo, chemikálie, injekční stříkačky, vata, rukavice a další věci sloužící k výrobě drog. Dále zde bylo nalezeno několik desítek gramů již vyrobeného pervitinu určeného k další distribuci, prázdné sáčky k distribuci, digitální váhy a mobilní telefony.

Policisté také našli a zajistili důkazy, že devětadvacetiletá podezřelá žena nakupovala léky v zahraničí a převážela je do České republiky k výrobě návykových látek. Kriminalisté zjistili, že žena při jedné cestě do Německa nakoupila 10 000 tablet léků s obsahem pseudoefedrinu za cenu 3 300 euro.

Při domovních prohlídkách byla zajištěna též finanční hotovost, plynová pistole, dýky, mačety, náboje do různých zbraní a rozebraná funkční pistole. Dále zde byla nalezena tři jízdní kola a minibike, které pocházející z trestné činnosti (byly odcizeny na různých místech na Kladensku).

Vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování ještě téhož dne zahájil trestní stíhání všech zadržených osob pro podezření ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ta tuto trestnou činnost hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. U všech zadržených byl podán návrh na vzetí obviněných do vazby.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. března 2018

Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

Domovní prohlídka

Domovní prohlídka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem