Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KUTNOHORSKO – Policisté odhalili drogový gang. 

Realizace případu probíhala na přelomu května a června letošního roku. Kriminalisté zadrželi deset lidí, z nichž jsou někteří stíháni vazebně. Obviněni byli z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Drogový gang působil na Čáslavsku a Chrudimsku. „ Skupinu jsme sledovali přes půl roku, zaměřovala se na výrobu pervitinu. Týdně vyrobila a distribuovala stovky gramů,“ uvedl vedoucí kutnohorských kriminalistů npor. Mgr. Miroslav Chramosta.

Sledovaná skupina byla organizovaná, panovala v ní hierarchie a každý měl svůj úkol. Někteří drogy vyráběli, jiní je distribuovali převážně po okrese Kutná Hora. Policejní zásah proběhl na třech místech současně za účasti zásahové jednotky KŘP Středočeského kraje. Policistům se podařilo zajistit kompletní zařízení k výrobě pervitinu, včetně značného množství reakční směsi obsahující čerstvě získanou drogu a další věci související s trestnou činností.

Vzhledem k rozsahu výroby hrozí hlavním zúčastněným trest odnětí svobody až na deset let. Výrobou a následnou distribucí pervitinu se skupina mohla obohatit o částku až 10 miliónu korun.

Napsali o nás:

http://www.svoboda.info/zpravy/cerna-kronika/policie-na-kutnohorsku-rozbila-drogovy-gang-pachatele-tydne-vyrabeli-stovky-gramu-pervitinu/

http://kutnohorsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/policie-rozprasila-pervitinovy-gang-20160810.html

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
10. srpna 2016

vytisknout  e-mailem