Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Spadla klec

KLADENSKO – Drogový dealer zadržen. 

V minulém týdnu kladenští kriminalisté zadrželi třicetiletého muže z Kladna. Ten od září loňského roku do současné doby v místě svého trvalého bydliště a v dalších místech v různých intervalech distribuoval drogu marihuanu, kterou získával do dalších, dosud nezjištěných osob. Část drog používal pro svoji potřebu a část nabízel osobám z řad drogových uživatelů.

Policisté tohoto překupníka a dealera zjistili operativním šetřením a po nashromáždění dostatku důkazů zažádali Okresní státní zastupitelství Kladno o vydání předběžného souhlasu k zadržení a vydání příkazu k domovní prohlídce.

V úterý 22. srpna 2017 v dopoledních hodinách byl muž zadržen a byly u něho zajištěny sáčky se zelenou rostlinnou látkou (marihuanou). Při následné domovní prohlídce zajistili kriminalisté celkem dvaasedmdesát sáčků plných rostlinné látky a dále několik tisíc korun v drobných bankovkách, které evidentně pocházely z distribuce drog. Dále bylo zajištěno cca dvě stě prázdných uzavíratelných igelitových sáčků, digitální váha a další rostlinná hmota. Na místě bylo zajištěno cca 100 gramů marihuany, připravené k distribuci.

Zadržený byl umístěn do policejní cely a vyšetřovatel kriminální policie ve středu 23. srpna 2017 sdělil muži obvinění pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby, což soud neakceptoval.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. srpna 2017

vytisknout  e-mailem