Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Soutěžní činnost policejních psovodů

ZLÍNSKÝ KRAJ: V uplynulých týdnech byli reprezentanti našeho kraje úspěšní. 



V uplynulých týdnech se policisté z oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje úspěšně zúčastnili několika soutěží vyhlášených pro policejní psovody a jejich služební psy.

V září se v Solenici uskutečnilo XV. Policejního mistrovství České republiky psovodů se služebními psy 2018. Do soutěže se zapojilo 29 psovodů ze 14 krajů s všestrannými služebními psy. Na krásném celkově osmém místě se umístil prap. Miroslav Kašpar se služebním psem Artem. Na celkově sedmnáctém místě se umístila pprap. Zlatuše Zajíčková se psem Cyrilem. Oba naši zástupci se pak v soutěži týmů dostali na výborné páté místo.

Svého zástupce jsme měli i ve IV. ročníku kynologické soutěže „O putovní pohár ředitele Ředitelství služby cizinecké policie“. Toto mezinárodní klání se uskutečnilo v Červené nad Vltavou a zúčastnilo se jej 14 psovodů se služebními psy – specialisty na vyhledávání výbušnin.  Zlínský kraj reprezentoval ppor. Jiří Gregovský s fenkou Violou. Za svoje výkony byli na konci soutěže odměněni, neboť celkově obsadili skvělou bronzovou pozici.

Na začátku října se mezi sebou utkalo i osm psovodů se svými služebními psy na historicky prvním Přeboru Krajského ředitelství policie Zlínského kraje ve služební kynologii. Přebor proběhl v několika disciplínách, konkrétně všichni soutěžící postupně předvedli své dovednosti v poslušnosti, při obranných a pachových pracích.
V poslušnosti se nejvíce dařilo prap. Radku Dřevojánkovi se psem Donem. Obranné práce nejlépe zvládnul pprap. Miroslav Škrabal se psem Albim a při pachových pracích byl nejlepší pprap. Petr Novák se psem Mainem.
V celkovém součtu se na třetím místě umístil pprap. Radek Mráček se psem Smallem, stříbrnou pozici si vybojoval prap. Radek Dřevojánek s Donem a absolutním vítězem prvního přeboru se stal pprap.. Miroslav Škrabal s Albim.

22. října 2018, nprap. Petr Jaroš

Odkazy do noveho okna

1 IMG_1269B

1 IMG_1269B 

Detailní náhled

2 IMG_4599_B

2 IMG_4599_B 

Detailní náhled

3 Přebory OSK 2018 (3) (002)

3 Přebory OSK 2018 (3) (002) 

Detailní náhled

4 Přebory OSK 2018 (3)

4 Přebory OSK 2018 (3) 

Detailní náhled

5 Přebory OSK 2018 (4)

5 Přebory OSK 2018 (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem