Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Soutěž "Máš na to" prověří studenty

KRAJ VYSOČINA: Středoškoláci si poměří síly v testu fyzické zdatnosti 

V prostorách sportovní haly SK Jihlava na ulici Okružní v Jihlavě se v čtvrtek 22. března od 9.00 hodin uskuteční první ročník krajského kola netradiční postupové sportovní soutěže „MÁŠ NA TO“. 

Sportovní akci připravilo a ve spolupráci s partnery pořádá Krajské ředitelství policie  kraje Vysočina. Soutěž, jejímž hlavním cílem je prezentovat atraktivitu a náročnost policejní práce a netradiční formou ji přiblížit studentům středních škol, se koná pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka. Dalším cílem soutěže je podporovat zdravý způsob života dnešních mladých lidí, jehož nedílnou součástí by měl být sport a zejména zdravý pohyb. Mediální tváří soutěže se stal velice nadějný mladý sportovec, student jihlavského gymnázia a brankář hokejové Dukly Jihlava Jakub Škarek.

Soutěž je určena pro tříčlenné smíšené týmy studentů ze třetích a čtvrtých ročníků středních škol Kraje Vysočina. Soutěž je postupová a pět nejlepších družstev v celkovém pořadí dnešní soutěže postoupí do moravského kola, které se bude konat 13. dubna v Brně ve sportovní hale brněnské Komety. Do letošního historicky prvního krajského kola soutěže se přihlásilo sedmadvacet tříčlenných družstev ze dvanácti středních škol z Kraje Vysočina.

Týmy studentů budou plnit jednotlivé disciplíny, kterými se ověřuje fyzická způsobilost uchazečů k přijetí do služebního poměru příslušníků bezpečnostních sborů a v písemném testu také prokáží znalosti ze znalosti dopravních předpisů. Studenti změří své síly celkem ve čtyřech disciplínách  - kliky, celomotorický test, člunkový běh 4 x 10 m a běh na 1000 metrů. Tři nejlepší týmy obdrží věcné ceny a ceny obdrží také nejlepší student a nejlepší studentka dnešní soutěže. Středoškolákům, kteří v rámci soutěže splní testy fyzické zdatnosti, které jsou nedílnou součástí přijímacího řízení uchazečů o služební poměr v Policii České republiky, vydáme certifikát. K jeho platnosti bude u zájemců o služební poměr ve stanoveném časovém horizontu přihlíženo v rámci přijímacího řízení.

V průběhu soutěže bude ve sportovní hale připraven také zajímavý doprovodný program - proběhnou statické i dynamické ukázky technického vybavení, výzbroje a zázemí policistů vybraných útvarů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina . Chybět nebude ani ukázka policistů ze speciální jednotky Dukovany nebo ukázka policejních kynologů. U stánku prevence si mohou zájemci vyzkoušet speciální brýle simulující vidění po užití alkoholu nebo drog.

Soutěž se může uskutečnit pouze díky pomoci a podpoře partnerů - Kraji Vysočina, Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, Službám města Jihlavy a mediálnímu partnerovi – redakci Jihlavských  listů.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

14. březen 2018

Odkazy do noveho okna

Máš na to 2018 - PLAKÁT

Máš na to 2018 - PLAKÁT 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem