Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Soutěž Detektivem na(ne)čisto startuje právě dnes!

Jihočeský kraj - O vítězství se utká více než 70 týmů z celého Jihočeského kraje. (Hlasová schránka 974 221 116) 

I. kolo soutěže Detektivem na(ne)čisto startuje právě dnes a přihlášeno je celkem 78 soutěžních týmů z celého Jihočeského kraje. V kategorii Růžových panterů se „utká“ celkem 35 a v kategorii Agentů 007 celkem 43 soutěžních týmů.   
 
Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje na konci měsíce ledna vyhlásilo pro žáky II. stupně základních škol a studenty víceletých gymnázií v rámci Jihočeského kraje soutěž Detektivem na(ne)čisto.
 
Přihlášené soutěžní týmy jsou rozděleny do dvou kategorií, jejichž názvy si v rámci ankety vybrali sami soutěžící. Soutěžit se tedy bude v kategorii Růžových Panterů (žáci 6. a 7. tříd nebo studenti primy a sekundy) a Agentů 007 (žáci 8. a 9. tříd nebo studenty tercie a kvarty).
 
Jak jsme již dříve informovali, bude soutěž probíhat ve dvou kolech, kdy I. kolo soutěže startuje právě dnes.
 
I. kolo bude probíhat pouze v prostředí sociální sítě FACEBOOK a pro přihlášené soutěžní týmy Růžových panterů i Agentů 007 je připraveno několik znalostních testů, které budou zaměřeny na vědomosti z oblasti kriminalistiky, kriminologie, bezpečné komunikace na internetu, dopravy, ale také znalosti o Policii České republiky. Součástí I. kola budou také detektivní příběhy a hádanky zaměřené zejména na logické myšlení.  
 
Růžoví panteři budou na facebooku soutěžit do počátku dubna, a pak se podle počtu získaných bodů rozhodne, kterých šest týmů postoupí do II. kola, které se bude konat dne 19. dubna 2013 v Českých Budějovicích.
 
Agenti 007 budou v prvním kole soutěžit až do počátku května, prvních šest nejúspěšnějších týmů postoupí do II. kola, které se bude konat 21. května 2013 v Českých Budějovicích.
 
V rámci II. kola budou vybrané soutěžní týmy jako skuteční kriminalisté stát před nelehkým úkolem objasnit zločin a dopadnout jeho pachatele. Zde pak budou moci soutěžící využít vědomosti, které získali během prvního kola, ale zároveň také budou muset prokázat svoji fyzickou zdatnost či schopnost zasáhnout na laserové střelnici cíl.    
 
Jelikož je důležité pro každého uživatele sociální sítě vždy vědět, s kým po internetu komunikuje, rozhodli jsme, že se soutěžícím představíme i my. Za týmem Detektiva na(ne)čisto na facebooku komunikuji: mjr. Mgr. Jiří Matzner, nprap. Bc. Milan Bajcura, Mgr. Radka Paulová, kpt. Mgr. Renáta Burešová, por. Bc. Lenka Holická, por. Ing. Štěpánka Uhlířová.
 
 
 
foto tým detektiva.png
 
 
 
Další informace a podmínky soutěže jsou uveřejňovány:
 

 

Mgr. Radka Paulová, odbor specializovaných činností

12. února 2013

vytisknout  e-mailem