Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Soutěž Detektivem na(ne)čisto se právě rozbíhá

Jihočeský kraj - Děti si vyzkouší práci skutečných kriminalistů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje připravilo v rámci projektu „Jihočeská a hornorakouská policie se představují“ soutěž Detektivem na(ne)čisto.   
Celá soutěž bude realizována v rámci výše uvedeného společného projektu jihočeské a hornorakouské policie a finančně podpořena ze zdrojů Evropské unie Fondem malých projektů OP EÚS Česko – Rakousko.
 
Cílem soutěže je přiblížit, a to nejen soutěžícím týmům, ale také veřejnosti, práci policie, ukázat jaké policie používá metody a techniky při vyšetřování trestných činů či upozornit, jak je důležité dívat se kolem sebe a všímat si detailů v každodenním životě. 
 
Soutěžní týmy budou muset v rámci soutěže prokázat své znalosti z oblasti bezpečné komunikace v prostředí internetu, zejména pak komunikace probíhající na sociálních sítích. Dále také znalosti o Policii České republiky či pravidlech bezpečného chování nejen v dopravě, ale také o nebezpečí užívání drog a požívání alkoholických nápojů.    
 
Soutěž je určena zejména pro žáky II. stupně základních škol a studenty víceletých gymnázií v rámci Jihočeského kraje, kteří budou moci soutěžit ve dvou kategoriích:
 
 I. kategorie, která je určena pro žáky 6. a 7. tříd nebo studenty primy a sekundy,
 II. kategorie, která je určena pro žáky 8. a 9. tříd nebo studenty tercie a kvarty.
 
Soutěž bude probíhat ve dvou kolech. V I. kole budou soutěžní týmy plnit zadané úkoly a testy v  prostředí sociální sítě FACEBOOK (dále jen FB) a 6 nejúspěšnějších týmů z každé kategorie postoupí do II. kola. V rámci II. kola budou soutěžní týmy jako skuteční kriminalisté stát před nelehkým úkolem objasnit zločin a dopadnout jeho pachatele.
 
 
 
Informace a podmínky soutěže jsou uveřejňovány:
 
Jako bonus pro naše „fanoušky“ budeme uveřejňovat na FB profilu soutěže také několik detektivních příběhů či hádanek, které bude moci vyřešit kdokoliv. Tyto příběhy nebudou součástí soutěže jako takové.  
 
 
Mgr. Radka Paulová
odbor specializovaných činností
 

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

31. ledna 2013

vytisknout  e-mailem