Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Součinnostní akce policejních složek

KRAJ/SEMLSKO – U hraničního přechodu v Harrachově proběhla dopravně bezpečnostní akce. Policisté udělili pokuty za více jak dvacet tisíc korun. 

V pátek 11. října se podílelo několik složek Krajského ředitelství policie Libereckého kraje na součinnostní dopravní akci, která proběhla v bezprostředním prostoru hraničního přechodu v Harrachově.Kontrola bus 2.jpg
Na základě plnění priorit Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro letošní rok, mezi nimiž jsou bezpečnost na silnicích – povinnost poutání řidičů a spolujezdců či také eliminace drog ve veřejném prostoru se součinnostní akce účastnili jak policisté z Odboru dopravní, pořádkové, tak také cizinecké policie. V rámci večerní dopravně bezpečnostní akce se muži zákona zaměřili na kontrolu hromadné přepravy osob, spojenou s mezinárodní linkovou dopravou. Během dvouhodinového opatření, kde zasahoval také tzv. Schengenbus, policisté zkontrolovali tři vozidla určená pro hromadnou přepravu osob. Zjistili šest protiprávních jednání, z nichž pět jich bylo vyřízeno příkazem v celkové výši 21500 korun. Jednalo se o tři přestupková jednání podle zákona o pobytu cizinců, neboť právě tři přepravované osoby cestovaly bez platného cestovního pojištění. Policisté z Odboru pořádkové policie vyřídili v příkazním řízení dva případy držení omamných a psychotropních látek (amphetaminu). Během kontroly se podařilo vypátrat také jednu osobu, na kterou byl vydán příkaz k zatčení a v závěru akce byl správnímu orgánu oznámen také jeden případ řízení bez platného osvědčení o profesní způsobilosti.

Součinnostní dopravní akce poukázala nejen na úspěšnou koordinaci různých policejních složek v rámci teritoria Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, ale také na nezbytnost aktivního přístupu v kontrolách prostředků hromadné přepravy osob na mezinárodních linkách.

I v budoucnu budeme realizovat, nejen v rámci plnění priorit pro letošní rok, další obdobné dopravně bezpečnostní akce a součinnostní opatření, při nichž budeme dohlížet a kontrolovat jak bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, tak také veřejný pořádek a povinnosti vyplývající ze zákona o pobytu cizinců na území naší země.

 

14. října 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem