Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Sobotní dopravní nehody s alkoholem

SOKOLOVSKO - Žena narazila do oplocení dětského hřiště, muž do vozidla taxislužby. 

V sobotu dne 20. května 2017 kolem 5:15 hodin řídila 19 letá řidička v Sokolově po ulici Slovenská osobní vozidlo značky Renault směrem ke křižovatce s ulicí Závodu Míru, kdy při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlosti jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, zatáčce a stoupání. S vozidlem přejela do protisměru, kde narazila do betonového obrubníku. Následně přes obrubník vyjela vlevo mimo komunikaci na travnatou plochu, kde nejdříve narazila přední částí vozidla do oplocení dětského hřiště a poté bokem vozidla do listnatého stromu.

Z místa dopravní nehody byl do nemocnice na ošetření převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby spolujezdec z vozidla Renault. Řidičku policisté vyzvali, aby se podrobila opakované orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivní s nejvyšším výsledkem 1,67 promile. Následně jí policisté vyzvali, aby se podrobila lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Lékařské vyšetření a odběr biologického materiálu odmítla.

Při dopravní nehodě vznikla škoda předběžně odhadnutá na částku kolem 25 tisíc korun.

Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky proti 19leté řidičce. Věc je nadále v šetření.

K další dopravní nehodě došlo v sobotu kolem 18:55 hodin v Kraslicích. Řidič taxislužby jel s vozidlem Škoda do ulice Kpt. Jaroše pro své zákazníky. V této ulici se chtěl otočit a jet do ulice Pohraniční stráže. Při tomto manévru vjel do jízdní dráhy vozidlu Toyota, které řídil 29 letý řidič po ulici Pohraniční stráže. Řidič vozidla Toyota nedokázal na vzniklou situaci reagovat a narazil se svým vozidlem do vozidla Škoda.

Po nárazu odjel z místa dopravní nehody jiné ulice, kde vozidlo odstavil, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti po dopravní nehodě. O chvíli později byl však vypátrán policejní hlídkou, která s ním provedla opakovanou orientační dechovou zkoušku na alkohol. Dechová zkouška vyšla pozitivní s nejvyšším výsledkem 2,33 promile. Dále ho policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Tomuto se 29letý řidič podrobil.  U řidiče vozidla taxislužby vyšla dechová zkouška na alkohol negativní.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče taxislužby, který byl z místa dopravní nehody převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice k vyšetření.

Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku kolem 150 tisíc korun.

Příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření. Ve věci jednání 29 letého řidiče dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je nadále v šetření.

nprap. Kateřina Krejčí
22. 5. 2017

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo Toyota

Poškozené vozidlo Toyota 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo Toyota

Poškozené vozidlo Toyota 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem