Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sobotní bezpečnostní opatření

V průběhu soboty proběhne v centru metropole shromáždění PRAGUE PRIDE s následným pochodem.  

Pražská policie bude v souvislosti s tímto karnevalem provádět bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku. Policisté antikonfliktního týmu, pořádkoví a dopravní policisté budou přítomni na Václavském náměstí, kde bude shromáždění zahájeno.
 
Stejně tak budou muži zákona dohlížet i na následný průvod, který bude začínat ve čtrnáct hodin na zmiňovaném Václavském náměstí a končit bude na Letné přibližně kolem šestnácté hodiny. Z toho důvodu musí pražané a návštěvníci metropole počítat s určitým omezením v ulicích, kterými bude průvod procházet. Jedná se konkrétně o ulice Václavské náměstí, Na Příkopě, náměstí Republiky, Revoluční, Řásnovka, Klášterská, Dvořákovo nábřeží, náměstí Curiových, Čechův most a nábřeží E. Beneše.
 
Vzhledem k tomu, že předpokládaný počet účastníků je patnáct až dvacet tisíc, dojde i k omezení provozu městské hromadné dopravy. Tu, stejně jako ostatní silniční dopravu, budou korigovat dopravní policisté v úzké spolupráci s dispečery Dopravního podniku hlavního města Prahy.
 
S dalším zásadním omezením provozu počítají policisté, s ohledem na počet účastníků průvodu, na náměstí Republiky. Zde by totiž mohlo dojít k omezení především návštěvníků tamních nákupních center, kteří budou potřebovat odjet v době průvodu z podzemních garáží těchto budov. Jejich čekání na možný výjezd z těchto prostor by se mohlo protáhnout až na několik desítek minut. Proto apelujeme na návštěvníky lokality náměstí Republiky, aby měli veškeré tyto skutečnosti na zřeteli.
 
Na bezpečnostním opatření budou pražští policisté samozřejmě úzce spolupracovat i s úředníky Magistrátu hlavního města Prahy a se strážníky Městské policie hlavního města Prahy.
 
Informace o průběhu bezpečnostního opatření budeme v případě mimořádných událostí prezentovat na stránkách pražské policie, nebo prostřednictvím telefonního čísla tiskového oddělení pražské policie 731 553 184.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan 12. 8. 2015

vytisknout  e-mailem