Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sobotecko terčem útoků zlodějů

JIČÍNSKO – Předmětem zájmu se staly nejenom sklepní kóje. 

Ilustrační foto
V průběhu pondělního dne 02. července sobotečtí policisté přijali celkem čtyři oznámení o možném vloupání do tří sklepních kójí, jedné garáže a jednoho motorového vozidla.

Ilustrační foto
První případ policisté zaznamenali kolem půl osmé ráno, kdy vyjížděli v Sobotce do ulice Spyšovská, kde měl dosud neznámý zloděj od neděle 01. července v přesně nezjištěné době vniknout do sklepních prostor domu. Zde měl za pomoci násilí  překonat uzamčené dveře dvou sklepních kójí. Sebou si měl z jedné kóje odnést potraviny. Předběžná škoda je zde stanovena na částku kolem dvou tisíc korun.

Zanedlouho kolem deváté hodiny ranní policisté přijali další oznámení o vloupání do sklepní kóje, tentokrát v ulici Zahradní. I v tomto případě měl provinilec od soboty 30. června v přesně nezjištěné době vniknout do chodby bytového domu a odtud do nezajištěných sklepních prostor. Zde měl překonat zámek sklepní kóje, ze které si měl odnést mimo jiné sekačku a benzínovou motorovou pilu. V tomto případě předběžná škoda je stanovena na hodnotu přesahující 17 tisíc korun.

Do obce Mladějov hlídka vyrazila krátce po dvanácté hodině, kde mělo dojít ke vloupání do vozidla VW Golf a odcizení peněženky s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Předběžná škoda je v tomto případě stanovena na částku přesahující 3 tisíce korun.

Ilustrační foto
To však nebylo vše. Krátce před šestnáctou hodinou muži zákona vyjeli v Sobotce do ulice Zahradní, kde mělo dojít ke vloupání do místní řadové garáže. Zde vznikla předběžná škoda pouze na poškozeném zámku ve výši 300 korun.

Případy vloupání do sklepních kójí a garáže šetří policisté z obvodního oddělení v Sobotce jako přečiny krádeží a porušování domovní svobody, za což pachateli nebo pachatelům v případě dopadení a prokázání viny hrozí až tři roky odnětí svobody.

V uvedeném případě vloupání do vozidla se jedná o přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

V článku ilustrační foto PČR.
nprap. Aleš Brendl
03. července 2018; 13:00

vytisknout  e-mailem