Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Šňůra novojičínského TOXI týmu pokračuje…

Byl zadržen další dealer pervitinu. 

Ten spolupracoval s hlavním aktérem tiskové zprávy z 18. července 2023.

Kriminalisté z TOXI týmu v Novém Jičíně po důkladném prověřování zadrželi a následně obvinili na začátku prosince loňského roku pětatřicetiletého muže z drogové trestné činnosti. Ten přibližně dva roky distribuoval pervitin, a to nejen v Novém Jičíně, ale například i v Jeseníku nad Odrou. Podařilo se mu prodat přes 600 gramů této drogy, přičemž jeden gram prodával za částku od 900 do 1.300 korun.

Mimo jiné také spolupracoval s obviněným šestadvacetiletým mužem, který byl za výrobu a distribuci drog poslán do vazby loni v červenci. Tomu totiž měl obstarávat různá léčiva a chemické prostředky, aby mu z nich poté mohl ve sklepě jednoho z rodinných domů pervitin vyrobit. Část „konečného výrobku“ mu pak za práci ponechal a zbytek si od něj vzal k prodeji, případně pro svou potřebu.

Při výslechu se muž policistům doznal. Uvedl, že peníze získané prodejem drog použil pro osobní potřebu. Komisař z oddělení obecné kriminality proti němu zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V současné době je stíhán vazebně. Policisté také na základě souhlasu státního zástupce zajistili jako náhradní hodnotu obviněnému muži osobní motorové vozidlo.

por. Mgr. Pavla Procházková
oddělení tisku
3. ledna 2024

vytisknout  e-mailem