Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Sníh zkomplikoval život pražským řidičům

Pražští dopravní policisté během dne řešili větší množství nehod, než je běžné. Od šesté ranní hodiny do tří odpoledne jich napočítali sedmdesát!  

Od brzkých ranních hodin evidujeme desítky dopravních nehod po celé metropoli. Tento počet je oproti každodennímu průměru podstatně vyšší, a to v důsledku nepříznivých klimatických podmínek. Většina nehod se ale naštěstí obešla bez zranění a řidiče trápili „pouze“  pomačkané plechy. Ve dvou případech ale ke zranění bohužel došlo. K jedné takové nehodě v křižovatce ulic Vysočanská a Ke Krocínce vyjížděli policisté krátce před polednem. Podle prvotních informací zde řidič autobusu zřejmě nepřizpůsobil svou jízdu stavu vozovky a dostal smyk. Přijíždějící řidič osobního vozidla Suzuki pak už neměl šanci vyhnout se střetu s autobusem. Řidiče osobního auta po srážce museli vyprostit hasiči, kteří ho předali záchranářům. Ti ho poté transportovali do nejbližší nemocnice. Tolik „štěstí“ už bohužel neměl pejsek, který s tímto řidičem cestoval a srážku nepřežil.
 
Prozatím největší komplikaci v dopravě způsobila dopravní nehoda tří kamionů na Novopacké ulici. K té došlo krátce po osmé hodině ranní. Dopravní policisté museli uzavřít část komunikace a provést odklon dopravy na objízdné trasy. Nedlouho po půl druhé pak provoz plně obnovili.
S ohledem na nepříznivé klimatické podmínky apelujeme na všechny řidiče, aby nepřeceňovali své schopnosti a nestali se tak potencionálními účastníky dopravní nehody.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 29. 12. 2014

vytisknout  e-mailem