Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Sníh zapříčinil zvýšenou dopravní nehodovost

TŘEBÍČSKO: Sníh versus vozidla 

Dne 16. prosince ve čtvrt na dvanáct dopoledne v Třebíči na ulici Nádražní dosud neustanovený řidič vozidla jel po místní komunikaci ve směru k ulici Bráfova, přičemž se nechoval ohleduplně a ukázněně. Nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a na vozovce pokryté vrstvou ujetého sněhu dostal smyk, který nedokázal vyrovnat. Následkem toho vyjel vlevo mimo komunikaci, kde poškodil vchodové dveře, okapový svod a zeď domu. Poté z místa nehody ujel. Škoda na domě byla vyčíslena na pět tisíc korun.

Policie po vozidle i řidiči pátrá a žádá svědky události, aby se přihlásili na nejbližší služebně policie, nebo přímo na linku 158.

 

K další nehodě došlo dne 16. prosince o půl jedné v poledne na silnici II. třídy č. 152 v Moravských Budějovicích ve směru od ulice Palackého na obec Jaroměřice nad Rokytnou. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot dostatečně nepřizpůsobil rychlost řízeného vozidla stavu a povaze zasněžené a místy namrzlé vozovky. Dostal smyk, který už nevyrovnal a najel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Fabia. Řidič Fábie ve snaze zabránit větším následkům střetu, strhl řízení svého vozidla vpravo, sjel z vozovky a havaroval v silničním příkopu. Vozidlo Peugeot pokračovalo dále, teď už v levém jízdním pruhu a zde čelně narazilo do nákladního motorového vozidla tovární značky MAN. Při dopravní nehodě byli lehce zraněni řidič vozidla Peugeot a jeho dvě spolujezdkyně. Po ošetření na místě byli převezeni do nemocnice v Třebíči k dalšímu vyšetření. Celková škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun.

K další havárii došlo 16. prosince ve tři čtvrtě na jednu na silnici II. třídy č. 405 ve směru od obce Okříšky na obec Krahulov. Třiapadesátiletý řidič osobního vozidla tovární značky Peugeot nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám. Při projíždění mírné pravotočivé zatáčky dostal na zasněženém povrchu smyk, který už nevyrovnal, vjel do pravého silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při havárii došlo ke zranění stejně staré spolujezdkyně a tato musela být ošetřena. Škoda na vozidle byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun.


 

vytisknout  e-mailem