Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sníh v pátek potrápil řidiče

Hmotné škody většího rozsahu 

Náraz do sloupu veřejného osvětlení
Pět minut po dvanácté hodině 4. 2. 2011 vyjížděli dopravní policisté k nehodě na ulici Náchodskou v Trutnově. Šetřením na místě zjistili, že řidič vozidla značky Hyundai Santa Fe pravděpodobně nedodržel bezpečnostní vzdálenost za vpředu zastavujícím vozidlem značky Chrysler Voyager, jehož řidič zastavoval před přechodem pro chodce. Ve snaze zabránit střetu, strhl řízení vpravo mimo komunikaci a přední částí narazil do sloupu veřejného osvětlení a zároveň i k nárazu do pravé zadní části vozidla chrysler. Požití alkoholu policisté u obou řidičů vyloučili dechovou zkouškou. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění a hmotná škoda je 145 tisíc korun. 

 

Lehké zranění spolujezdkyně
V pátek 4. 2. 2011 krátce před třináctou hodinou se stala v obci Batňovice havárie osobního motorového vozidla značky Peugeot Partner. Osmatřicetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivé zatáčky dostal smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do zárubní vchodových dveří domu. Spolujezdkyně byla s lehkým zraněním převezena do trutnovské nemocnice na ošetření a následně propuštěna do domácího léčení. Požití alkoholických nápojů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Hmotné škody jsou odhadnuty na 131 tisíc korun.

 

 

Komunikace byla zcela neprůjezdná
Na pár hodin zablokovala komunikaci dopravní nehoda, ke které došlo v pátek 4. 2. 2011 kolem jedné hodiny odpoledne u kostela v obci Pilníkov. Padesátiletá řidička osobního vozidla značky Mitsubishi Space Runner jedoucí z Trutnova pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou v klesání dostala na kluzké komunikaci smyk. Levým bokem mitsubishi vyjela do protisměrné části a narazila do protijedoucího nákladního vozidla značky Scania, od kterého se odrazila zpět do svého jízdního pruhu. Další náraz byl do přední části vozidla Iveco, které jelo za ní. Mitsubishi bylo odhozeno zpět do protisměrné části vozovky, kde došlo k dalšímu nárazu do levého boku návěsu a odražením dále do levého boku vozidla iveco.  Řidička mitsubishi byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice v Trutnově.  U motoristky a řidiče nákladního vozidla Scania policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Řidiči iveca přístroj naměřil hodnoty ve dvou případech 0,44 promile alkoholu v dechu, policisté mu na místě odebrali řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Škody jsou vyčísleny na 170 tisíc korun.
Komunikace byla neprůjezdná v obou směrech po dobu několika hodin. Policisté odkláněli dopravu již na kruhovém objezdu v Trutnově. Kolem páté hodiny odpoledne se podařilo dopravu v tomto úseku obnovit.

Střet dvou vozidel
Mezi obcemi Trutnov – Volanov a Vlčice došlo v pátek 4. 2. 2011 před půl druhou odpoledne k dopravní nehodě. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostala řidička vozidla Peugeot 406 smyk a levou zadní částí přejela do protisměru, kde narazila do levé přední části protijedoucího automobilu značky Mitsubishi.  Jeho řidič byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen do nemocnice v Trutnově a propuštěn do domácího ošetřování. Oba účastníci nehody se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Škody na vozidlech jsou vyčísleny na 220 tisíc korun.

 

Alkohol a volant k sobě nepatří
Před třetí hodinou ranní v sobotu 5. 2. 2011 došlo na místní komunikaci na ulici Husova ve Dvoře Králové nad Labem k dopravní nehodě. Dvaatřicetiletý řidič vozidla značky Ford Galaxy zřejmě při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy. Vyjel vpravo mimo komunikaci a přední částí automobilu narazil do kamenného sloupu bývalé městské brány. Při nehodě utrpěl řidič lehké zranění a po ošetření v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem byl propuštěn do domácího léčení. Přístrojem Dragër policisté řidiči ve dvou případech naměřili hodnoty 1,42 promile alkoholu v dechu. Škoda je 55 tisíc korun.

nprap. Věra Krejčová
7. 2. 2011
 

Odkazy do noveho okna

Batňovice 4.2.

Batňovice 4.2. 

Detailní náhled

Batňovice 4.2.

Batňovice 4.2. 

Detailní náhled

DKNL 5.2.

DKNL 5.2. 

Detailní náhled

DKNL 5.2.

DKNL 5.2. 

Detailní náhled

Pilníkov 4.2.

Pilníkov 4.2. 

Detailní náhled

Pilníkov 4.2.

Pilníkov 4.2. 

Detailní náhled

TU Volanov 4.2.

TU Volanov 4.2. 

Detailní náhled

TU Volanov 4.2.

TU Volanov 4.2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem