Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Sňatkový“ podvodník si přišel na stovky tisíc

V průběhu minulého týdne zadrželi kriminalisté 4. oddělení prvního policejního obvodu padesátiletého podvodníka, který připravil partnerky o statisíce. 

Od začátku února letošního roku prošetřovali kriminalisté sedm případů podvodů, kterých se dopustil slovensky hovořící muž vůči třem ženám. Poškozené (51, 61 a 45) připravil pachatel během jednoho měsíce o téměř čtyři sta tisíc korun, které si od nich pod různými záminkami půjčoval. Počátkem protiprávního jednání bylo, že si podvodník vyhlédl své oběti na veřejném diskusním portálu, který je částečně i seznamkou, kde je i oslovil. Poté se s ženami začal scházet, a po několika setkáních z nich lákat peníze. Vždy samozřejmě slíbil, že finanční prostředky včas a řádně vrátí z hotovosti, kterou má momentálně blokovanou například v bance, nebo u dlužníků. Avšak k následnému vyrovnání dluhů samozřejmě nikdy nedošlo. Navíc neměl slovensky hovořící podvodník v České republice žádné trvalé bydliště, a proto bylo pro kriminalisty velice obtížné ho vypátrat. Nicméně se jim to díky rozsáhlé operativně pátrací činnosti podařilo a 10. dubna padesátiletého muže zadrželi na Praze 4 v bydlišti současné skutečné přítelkyně. Tam také při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili celou řadu věcí jakožto výnosy z popsané trestné činnosti. Dalším prošetřováním policisté zjistili, že zadržený je recidivistou, který byl v minulosti celkem šestnáctkrát stíhán pro obdobnou trestnou činnost a navíc je pro totožné majetkové podvody hledaný i ve své vlasti. V tuto chvíli je padesátiletý muž obviněn z trestného činu podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
Policisté ale při prošetřování zjistili indicie, které vypovídají o tom, že takto poškozených by mohlo být podstatně víc. Proto se touto cestou obrací na další případné podvedené ženy, aby se kriminalistům přihlásily prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 4. 2013
Odkazy do noveho okna

podvodník

podvodník 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem