Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Smuteční průvod na pražském Břevnově omezí dopravu

V souvislosti s pietním aktem spojeným s následným smutečním pochodem, který se bude konat ve středu dne 22. října od 11 hodin v areálu Břevnovského kláštera v Praze 6, dojde v této oblasti k částečnému omezení v dopravě.  

Přestože tato akce nepodléhá svým charakterem oznamovací povinnosti Magistrátu hl. m. Prahy, přijme policie v souladu se zákonem o Policii ČR adekvátní bezpečnostní opatření. Ta se budou týkat zejména dopravy.
Smuteční průvod by se měl kolem půl dvanácté až dvanácté hodiny polední vydat z areálu Břevnovského kláštera po silniční komunikaci Markétskou ulicí po Bělohorské ve směru z centra. Pokračovat bude přes křižovatku Vypich do Karlovarské, dále ulicí Na Bělohorské pláni do Čistovické a skočí v ulici Žalanského na hřbitově Řepy. Tím dojde k částečnému omezení automobilové dopravy ve směru z centra, v některých okamžicích (při odbočování průvodu) také do centra. Dopravní policisté budou po celé trase provádět krátkodobá opatření v dopravě, která budou znamenat určité zdržení. Policie bude také spolupracovat s Dopravními podniky hl. m. Prahy, které by měly zajistit maximální plynulost pražské MHD.
Průvod by měl být ukončen přibližně kolem třinácté hodiny. V této souvislosti policie upozorňuje zejména řidiče, aby pokud možno do těchto míst v době od jedenácti do třinácti hodin nevjížděli.

vytisknout  e-mailem