Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Smrtelná nehoda na Přerovsku

Řidič po srážce s chodcem ujel, chodec na místě podlehl těžkým zraněním  

Dopravní nehody na Přerovsku
 
Dne 13.7.2009 v době od 22.00 hod. do 22.24 hod. došlo na silnici I. třídy na výjezdu z Přerova na Olomouc ve směru stoupání na Kokorském kopci ke sražení chodce (1938), který šel po levé krajnici ve směru chůze na Přerov. Řidič dosud nezjištěného motorového vozidla chodce zřejmě srazil a muž utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Jeho tělo bylo nalezeno asi uprostřed Kokorského kopce mezi jízdními pruhy a událost nahlásila kolem projíždějící řidička. Viník nehody z místa ujel. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci. 
Žádáme případné svědky události, kteří v uvedenou dobu projížděli místem nehody a mohou poskytnout jakékoliv informace k vozidlu, příp. řidiči, který nehodu zavinil, aby se obrátili na kteroukoliv policejní služebnu nebo bezplatnou linku 158 případně mobil 602 161 750.
 
Téhož dne v 13.20 hod. řídila řidička (1970) vozidlo Audi v Hranicích na ul. Sklený kopec. Poté zde vůz před domem zaparkovala, ale nezařadila rychlostní stupeň, pouze lehce zatáhla ruční brzdu. Po jejím odchodu došlo k samovolnému rozjetí vozu, který sjel z mírného kopce a čelně narazil do pravé části zaparkovaného vozidla Citroen. Dechová zkouška u řidička byla negativní a ke zranění osob nedošlo. Celková škoda byla vyčíslena na 80 000 Kč. Věc byla vyřešena blokovou pokutou. 
 
Asi o hodinu později řídil řidič (1988) vozidlo Š Felicia kolem potoka za objektem ZD Týn n/B. Nezvládl řízení, sjel vpravo mimo silnici a vůz se převrátil ze svahu na střechu do koryta potoka. Vytažení vozu zajistili hasiči, kteří také likvidovali únik provozních kapalin. Do potoka umístili nornou stěnu a místo zasypali Vapexem. K ohrožení životního prostředí nedošlo. Dechová zkouška u řidiče byla negativní a nehoda se rovněž obešla bez zranění. Škoda byla vyčíslena na 10 000 Kč a věc vyřešena blokovou pokutou. 
 
Včera v 08.00 hod. řídil řidič (1988) vozidlo Peugeot ve směru od obce Buk na Prosenice. Při projíždění levotočivé zatáčky se zalekl proijedoucího vozu a strhl řízení mírně vpravo. Zachytil pravými koly o silniční příkop, přejel do protisměru mimo vozovku a narazil čelně do stromu a po nárazu se vůz obrátil na střechu. Řidič byl převezen do nemocnice v Přerově, kde byl jednorázově ošetřen a propuštěn domů. Výsledek dechové zkoušky byl negativní a škoda byla vyčíslena na 91 000 Kč. I jemu byla udělena bloková pokuta. 
 
Krádež psa 
 
Neznámý pachatel dne 12.7.2009 v době od 18.15 do 18.25 hod. v Přerově na tř. 17. Listopadu před obchodním domem Tesco odcizil psa rasy maltézský psík, bílé barvy, oblečený do růžového trička a slyší na jméno Míša. Byl uvázaný na vodítku. Majitelce vznikla mimo citové také hmotná škoda ve výši 10 000 Kč.         
 
Falešný pokrývač
 
Podezřelý (1962) jako zástupce firmy tesařství, pokrývačství a obchodní činnosti převzal dne 20.11.2007 od dvou poškozených celkovou finanční hotovost ve výši 395 955 Kč na zhotovení pokrývačských prací. Dohodnuté dílo měl provést na rodinném domě v obci na Hranicku. Do současné doby, tedy do 13.7.2009, práce neprovedl a ani práce nezahájil. Je podezřelý z trestného činu podvod a hrozí mu odnětí svobody až do tří let nebo peněžitý trest. 
 
Podnapilý ležel na vozovce a ohrožoval sebe i provoz
 
Včera kolem 23.05 hod. bylo na policii oznámeno, že na příjezdové komunikaci na čerpací stanici v Lipníku n/B. leží na vozovce muž. Bylo zjištěno, že se jedná o muže (1984) z Hranic a policisté přivolali na místo lékařskou pomoc. Mladík byl vyšetřen a vzhledem k jeho silné opilosti lékař rozhodl o umístění do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Vzhledem k tomu, že mladík byl agresivní, byla mu při eskortě přiložena služební pouta. Je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 

vytisknout  e-mailem