Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Smrtelná nehoda motocyklisty

LOUNY - Od pátku vzlétal vrtulník ke čtyřem dopravním nehodám. 

Povelikonoční týden se do dopravních statistik zapsal černým písmem. Policisté vyjížděli k několika vážným nehodám, ke čtyřem z nich dokonce vzlétal pro zraněné vrtulník. Nejtragičtější byly víkendové nehody motorkářů.

V sobotu, mezi třetí a čtvrtou hodinou odpoledne, se v Žatci odehrála havárie mladého motocyklisty, který na místě podlehl mnohočetným zraněním. Řidič (86. ročník) na účelové komunikaci, v bývalém areálu jedné firmy, nezvládl za dosud nezjištěných okolností řízení motocyklu zn. BMW a havaroval do vrat jedné z budov v objektu. Při nehodě, kdy neměl na hlavě ochrannou přilbu, utrpěl těžká zranění a bohužel mu už nemohli pomoci ani záchranáři včetně přivolaného vrtulníku. Mladý motorkář na následky zranění zemřel na místě nehody. Přesné okolnosti této nehody vyšetřují lounští kriminalisté.

Další nehoda s účastí motorkáře se udála v pátek, kolem 17. hodiny, u obce Velemyšleves. Dvacetiletý řidič osobního automobilu zn. Seat Toledo, jedoucí po silnici I/27 ve směru od Mostu do Žatce, přehlédl při odbočování vlevo na silnici třetí třídy č. 2502 motocykl zn. Yamaha, který jel od Žatce směrem na Most. Došlo ke střetu obou vozidel, přičemž 41letý motocyklista utrpěl těžká zranění dolních končetin a z místa nehody byl přepraven vrtulníkem do nemocnice. V osobním vozidle nedošlo k žádnému zranění osob. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou, rovněž tak test na přítomnost návykových látek byl negativní. Dopravní nehoda je v dalším šetření lounských kriminalistů.

V neděli přiletěl vrtulník ke zraněné řidičce do Slavětína. Žena (47. ročník) za volantem osobního vozidla Opel Corsa jela od Peruce směrem na Slavětín a na přímém úseku vjela vpravo mimo vozovku, kde narazila do stromu. Se zraněním byla přepravena vrtulníkem do nemocnice, její spolujezdec (99. ročník) byl podle předběžných informací s lehčí újmou na zdraví převezen do nemocnice rychlou záchrannou službou. Alkohol policisté u řidičky vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Nehodu vyšetřují dopravní policisté.

V pátek dopoledne letěl vrtulník ke sraženému chodci k obci Zbrašín. Chlapec (98. ročník) tam přecházel za traktorem vozovku v době, kdy se traktor míjel s protijedoucím vozidlem zn. Škoda Superb. Podle předběžných informací chodec bez rozhlédnutí vběhl do jízdní dráhy osobnímu automobilu. Při nehodě utrpěl zranění a letecky byl přepraven do nemocnice. Údajně by neměl být v ohrožení života. Přesné okolnosti této nehody nyní policisté zjišťují. 

nparp. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. dubna 2014

vytisknout  e-mailem