Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Smrtelná nehoda cyklisty

ÚO Bruntál - vloupání do kostela, mladistvý nadýchal - 2,62 promile a další zprávy 

Z kostela odcizil pokladničku i "bursičky"
Krnovští policisté šetří nyní vloupání do kostela sv. Martina, kde pachatel odcizil pokladničku s finančními prostředky, ale vzal také tzv. bursičky.
V době od 22. do 23.4.2010 v Krnově na Náměstí Osvobození dosud neznámý pachatel rozbil sklo dveří kostela a vytrhl okrasnou kovovou mříž. Vnikl dovnitř, zde vypáčil dřevěnou pokladničku upevněnou na lavici a odcizil 500 Kč. Dále odmontoval z další lavice kovovou příruční pokladničku s další finanční hotovostí 500 Kč a vypáčil pozlacená dvířka pro uschování tzv. ciboria na svatostánku hlavního oltáře. Následně odcizil ještě dvě tzv. bursičky - pozlacené schránky na eucharistii. Svým jednáním způsobil škodu poškozením nejméně ve výši přes 11 tisíc Kč a odcizením věcí ve výši 2 500 Kč.
 
Z vozidla vzal podomítková tělesa
V pátek 23.4.2010 v Krnově na ulici M. Gorkého dosud neznámý pachatel vnikl do vozidla Peugeot a z podlahy u spolujezdce odcizil tři papírové krabice, ve kterých byly podomítková tělesa na pákové baterie GROHE. Způsobená škoda činí přes 5 tisíc Kč. 
 
Pohřešovaná seniorka nalezena do půl hodiny
V pátek 23.4.2010 ve 21,00 hodin oznámil telefonicky krnovským policistům muž, že pohřešuje svou 65letou manželku, která odešla ze zahrádky a domů nedošla. Uvedl, že jeho žena trpí Alzheimerovou nemocí a bývá často dezorientovaná. Na základě oznámení policisté ihned provedli pátrání, do kterého se zapojili i městští strážníci. Žena byla vypátrána nezraněná do 25 minut od nahlášení na ulici Hlubčická, zde ji nalezli krnovští strážníci a předali ji policistům. Paní policistům uvedla, že odešla ze zahrádky domů a zabloudila. 
 
Při akci mladík nadýchal 2,62 promile
Policisté z Horního Benešova provedli z pátku 23. na sobotu 24.4.2010 preventivně bezpečnostní akci zaměřenou na podávání alkoholu či jiných návykových látek mládeži. Během akce zkontrolovali v rámci služebního obvodu 12 restauračních zařízení. V jednom případě ve Dvorcích zjistili u 17letého mladíka požití alkoholu, kdy mu naměřili 2,62 promile. 
 
V chatě bral alkohol
V době od 5. do 23.4.2010 v Heřmanovicích dosud neznámý pachatel násilně vnikl do rekreační chaty. Zde odcizil alkohol - vína, pivo a různý tvrdý alkohol. Majiteli způsobil škodu ve výši 2 500 Kč.
 
Zapálil osvětlení výtahu
V Bruntále na ulici Květná v poledne v sobotu 24.4.2010 dosud neznámý pachatel úmyslně zapálil plastový kryt osvětlení výtahu v jednom z panelových domů. Ten vzplanul a poškodil elektroinstalaci a následně i podlahu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 4 tisíce Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
Úmrtí cyklisty
Tragickou událost šetřili v sobotu 24.4.2010 v ranních hodinách policisté v Jindřichově ve Slezsku. 
Dne 24.4.2010 mezi 00,00 hodin do 07,00 hodin došlo v Jindřichově k havárii jízdního kola, které řídil mladík ve věku kolem 19 let. Ten z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení a při vyjíždění z příjezdové komunikace na místní silnici přejel napříč a následně pokračoval za okraj vozovky. Zde sjel z prudkého srázu do potoka, kde havaroval. Neměl na hlavě přilbu a při pádu utrpěl těžká poranění hlavy, kterým na místě podlehl. Policisté prověřují i možnost technické závady, kdy při šetření nehody zjistili na kole poškození ozubeného dvojtalíře a na silnici nalezli šroub s maticí. Příčiny úmrtí určí soudní pitva. 
 
Ze sběrny odcizil měď a bronz
Vloupání do sběrny druhotných surovin v Krnově na ulici Karáskova šetří místní policisté. V době od 23. do 24.4.2010 překonal pachatel oplocení sběrny a vypáčil vrata kovového kontejneru. Odcizil 125 kg mědi a 6,5 kg bronzu. Způsobená škoda činí přes 19 tisíc Kč. 
 
Z dílny haly recyklačního dvora vzal jízdní kola i nářadí
Dosud neznámý pachatel přelezl v době od 23. do 24.4.2010 oplocení recyklačního dvora v Břidličné na ulici Školní a rozbil dveře do bývalých kanceláří, kde z dílny odcizil úhlovou brusku, nabíječku akumulátoru, svařovací kabely a čtyři dětská jízdní kola. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 12 tisíc Kč.
 
Z místa nehody ujel, byl pod vlivem alkoholu a nalezl ho policejní pes Mat
Ve 23,45 hodin v sobotu 24.4.2010 v Bruntále na ulici Dukelská jel 27letý řidič s vozidlem Favorit po předchozím požití alkoholických nápojů a zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Po průjezdu pravotočivou zatáčkou vjel do protisměru, kde projížděl ford, který řídil 21letý mladík. Došlo k bočnímu střetu. Řidič favoritu po nehodě nezastavil a z místa ujížděl směrem na Olomouc. Druhý řidič nehodu okamžitě oznámil policistům, se kterými začal vozidlo pronásledovat. Favorit jel směrem na Mezinu, kde odbočil na lesní cestu a jel podél břehu Slezské Harty. Zde policisté vozidlo nalezli prázdné a tak přivolali policejního psovoda se služebním psem Matem, který vypracoval stopu a nedaleko od automobilu našel v lese ukryté dva muže. Policisté je ztotožnili a jeden z nich se doznal k řízení favoritu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,35 promile a po 15 minutách byla vykázána hodnota 2,22 promile a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Druhý muž - spolujezdec - byl také viditelně pod vlivem alkoholu, ale odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření. Při nehodě vznikla škoda ve výši 22 tisíc Kč. Ke zranění osob nedošlo. Řidič favoritu je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Vnikl do auta, aby odcizil krabičku cigaret, byla však prázdná
Během několika hodin rýmařovští policisté díky své osobní a místní znalosti objasnili vloupání do vozidla a zadrželi 35letého pachatele.
Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili v neděli 25.4.2010 podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v ranních hodinách v neděli 25.4.2010 před činžovním domem v Dolní Moravici rozbil okno favoritu. Odjistil si dveře a odcizil krabičku cigaret, která byla uložena na prostředním panelu auta. Následně však zjistil, že krabička od cigaret je prázdná a tak ji odhodil zpět do auta a odešel. Poškozením auta vznikla škoda ve výši 500 Kč. 
 
Rybář přišel o výbavu
Dosud neznámý pachatel vnikl v době od 24. do 25.4.2010 na ulici Karáskova a Seifertova v Krnově do zaparkovaného fiatu. Po odklopení zadního opěradla se dostal do zavazadlového prostoru a odcizil teleskopický rybářský prut i s navijákem, podběrák, kovové vidličky, kleště, šroubováky a další věci. Majiteli způsobil škodu přes 5 tisíc Kč.
 
Při procházce zámeckým parkem našel minu
V neděli 25.4.2010 v Janovicích nalezl 42letý muž při procházce parku za zámkem nevybuchlou munici. Přivolal rýmařovské policisty, kteří místo zajistili a zjistili, že se jedná o dělostřeleckou minu z II. světové války, kterou si následně převzal přivolaný pyrotechnik.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem