Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Smlouvu uzavřel podvodem

LOUNY - Úmyslně zamlčel podstatné skutečnosti. 

Sedmatřicetiletého muže z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu úvěrového podvodu, kterého se dopustil tím, že zamlčel podstatné skutečnosti, které měly vliv na poskytnutí úvěru. Před rokem uzavřel obviněný úvěrovou smlouvu prostřednictvím obchodní zástupkyně jedné finanční společnosti na částku ve výši 20 000 Kč, kterou se zavázal hradit v pravidelných splátkách. Ve smlouvě o úvěru však uvedl, že nemá žádné finanční závazky, přičemž v době uzavírání smlouvy měl dalších 17 závazků u různých bankovních společností v celkové výši 790 326 Kč, které pravidelně nesplácel. Obviněný uhradil v tomto případě splátky v celkové výši 6 000 Kč a následně na sebe podal návrh na povolení oddlužení, jež mu byl Krajským soudem v Ústí nad Labem následně schválen. Poškozenou společnost tak připravil v tomto případě o 14 tisíc korun. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

V Lidlu přišla o kabelku

Chvilková nepozornost se nevyplatila mladé ženě ze Žatce, která nakupovala v tamní prodejně Lidl a přišla tam o kabelku. Neznámý pachatel ji odcizil v pátek dopoledne poté, co si ji poškozená na moment odložila do regálu s textilem. Žena tak přišla o různé doklady, peníze, mobilní telefon, kreditní kartu a další věci, čímž jí vznikla škoda za celkem 6 550 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, po pachateli pátrají.

Krádeže jízdních kol

Koncem minulého týdne vyjížděli policisté do obce Libočany, odkud byla nahlášena krádež horského kola v hodnotě 6 000 Kč. Neznámý pachatel překonal oplocení pozemku rodinného domu a vnikl na dvůr, odkud z otevřeného přístřešku odcizil jízdní kolo. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a také trestný čin porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Další bicykl byl odcizen v neděli z balkonu v mezipatře panelového domu v Družstevní ulici v Žatci. Dosud nevypátraný zloděj překonal zámek balkonových dveří a následně si přisvojil horské kolo v hodnotě 10 000 Kč. I v tomto případě policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají.

Nápojové automaty terčem zloděje

Policisté šetří vloupání do nápojových a potravinových automatů v Žatci. Neznámý pachatel si je v minulých dnech vyhlédl v budově, kam má přístup veřejnost a násilným způsobem z nich odcizil peníze. V obou případech se jednalo o mince v celkové výši cca 2 000 Kč. Škoda na poničených automatech se však odhaduje na 10 000 Kč. Policisté věc šetří jako krádež a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. září 2015  

 

vytisknout  e-mailem