Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smiřická služebna sídlí už ve vlastním

HRADECKO – Policie ČR koupila budovu služebny od města. 

Už před pěti lety provedlo v souladu s požadavky Policie ČR město Smiřice rekonstrukci objektu čp. 17 pro účely obvodního oddělení. Zkolaudovaný objekt však ještě tehdy patřil městu Smiřice, které ho pronajímalo Policii ČR. Letos však nově a na míru rekonstruovanou budovu už smiřičtí policisté získali do svého vlastnictví, a to díky vstřícnosti zdejší samosprávy v čele se starostou Lubošem Tuzarem. 

Díky spolupráci samosprávy a představitelů Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje se tímto krokem podařilo smiřickým policistkám a policistům zajistit důstojné zázemí pro výkon své služby a k tomu odpovídající prostory, které se navíc nacházejí v centru města, kde přítomnost obvodního oddělení sama o sobě působí preventivně. Potvrzuje to i dostupná statistika, kdy od roku 2014 poklesnul nápad trestné činnosti, a objasněnost začala stoupat. Významnou měrou k tomu pomáhá i zdejší městský kamerový systém.

Dne 17. září 2019 došlo k formálnímu převzetí budovy za přítomnosti vedení města Smiřice v čele s Bc. Lubošem Tuzarem a za účasti vedení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. 

„Tento krok jenom potvrzuje fakt, že tu chce Policie ČR zůstat,“ dodal k tomu plk. JUDr. David Fulka, MBA,  ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a vyzdvihnul dosavadní spolupráci s městem Smiřice. „Jsme rádi, že jsme došli k dohodě a věc se nám podařilo prosadit. Tento počin nám dává jistotu, že tu policie bude, má tu své zázemí a naše teritorium neopustí,“ uvedl smiřický starosta Bc. Luboš Tuzar.

Ve výkonu zde slouží celkem patnáct policistek a policistů, kteří jsou připraveni okamžitě vyjet do svěřeného nemalého území
Informace k policejní služebně včetně vymezené místní působnosti: https://www.policie.cz/clanek/uo-hradec-kralove-oop-smirice-kontakty.aspx.

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
17. září 2019

Odkazy do noveho okna

Smiřice - OOP - předání

Smiřice - OOP - předání 

Detailní náhled

Smiřice - OOP - předání

Smiřice - OOP - předání 

Detailní náhled

Smiřice - OOP - předání

Smiřice - OOP - předání 

Detailní náhled

Smiřice - OOP - předání

Smiřice - OOP - předání 

Detailní náhled

Smiřice, Palackého 17

Smiřice, Palackého 17 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem